Petitchef

Friptura de gasca EXCEPTIONALA !!!!!!!

Felul principal
10 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

10

Preparare

  • Gasca se condimenteaza la interior cu sare si piper mai ales ,din belsug. Portocala ,merele si ceapa se taie bucatia mari si se umple gasca cu ele.Apoi se inchide gasca cu o scobitoare sau in modul aratat de cami.eu am inchis si cu scobitoare.
  • Din morcov,pastarnac,telina si ceapa se face un pat pe tava unsa cu ulei.se aseaza gasca ,se pune un pahar de vin rosu,spre negru si se da la cuptorul incalzit la 250 *.notati ora.dupa 20 de minute scadeti temperatura cuptorului la 180-200.
  • Din 20 in 20 de minute stropiti gasca cu zeama formata in tava-2 1/2 ore dureaza coacerea ei.Cu 5 minute inainte de a fi gata,am uns-o peste tot cu sos de soia dulce,ketcap manis si am mai dat-o la cuptor.Puteti s-o ungeti si cu o saramura (apa cu sare dupa gust ) si miere,pentru a face pielea mai crocanta.
  • Dupa implnirea timpului dati gasca deoparte, la cald ,scurgeti o parte din grasime,iar legumele dati-le la blender,adaugati 50 ml de vin si dati un clocot amestecului,(sa eliminati aroma de alcool),ce devine un sos absolut extraordinar !


Poze

Friptura de gasca EXCEPTIONALA !!!!!!!, poza 1
Friptura de gasca EXCEPTIONALA !!!!!!!, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

25/09/2020

Abia Astept sa o dac pt petrecerea de ziua me

(0) (0) Abuz
26/11/2016

Foarte buna !

(0) (0) Abuz
06/07/2013

Am so ancerc e interesanta

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Friptura pe pat de legume
Friptura pe pat de legume
4 porții
22 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Friptura de vita la cuptor
Friptura de vita la cuptor
2 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Friptura asortata
Friptura asortata
5 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Salpicão - salata braziliana
Salpicão - salata braziliana
5 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Friptura Orloff
Friptura Orloff
7 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.