Petitchef

Friptura afumata din piept de curcan

Felul principal
6 porții
20 min
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
1 piept de curcan (700 gr)

4 linguri pasta de ardei dulce

2 lingurite sare

piper

1 lingura ulei

3 pumni rumegus/ aschii de lemn/ talas

Preparare

  • Frecam pieptul bine cu sare si piper, apoi il ungem peste tot cu pasta de ardei. Il punem intr-o punga si dam la frigider pt 24 h. Am folosit o pasta de ardei dulce de la Unicarm, pe care o aveam in casa si care se gaseste in orice supermarket.
  • Trecute cele 24 h, scoatem carnea din frigider si pregatim rumegusul: luam 2 pumni de rumegus si ii punem la inmuiat pt 1 h, intr-un vas cu apa.
  • Luam o bucata de folie de aluminiu si in centrul ei punem rumegusul ud pe care l-am stors bine de apa, adaugam rumegusul uscat, amestecam bine si il impachetam in folie.
  • Cu o furculita facem gauri pe ambele laturi si punem in cuptorul preincins la 200 grade. Punem pieptul pe o tava si dam la cuptor .
  • Dupa aproximativ 10 min rumegusul va incepe sa arda si va face fum, deaceea incercati sa nu deschideti cuptorul prea des, puteti pregatii reteta intr-un cuptor afara daca aveti, iar daca nu atunci asigurati-va ca e destul de cald afara sa puteti tine deschise geamurile. Dupa 20 minute scoateti carnea si ungeti-o cu ulei si intoarceti-o pe partea cealalta.
  • Dupa inca 20 minute scoateti friptura, intoarceti-o si ungeti-o cu ulei dupaceea intepati carnea cu un bat pt frigarui pana la mijloc daca zeama care iese este clara, mai dati la cuptor pt 2-3 minute daca zeama cu sange mai coaceti inca 15 minute. Scoateti friptura si acoperiti-o cu folie de aluminiu, lasati-o 10 minute sa se odihneasca.

Poze

Friptura afumata din piept de curcan, poza 1Friptura afumata din piept de curcan, poza 2

Întrebări:



Video sugerat

YouTube



Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Friptura de curcan cu suc de portocale
Friptura de curcan cu suc de portocale
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Friptura din coasta de miel
Friptura din coasta de miel
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Friptura de curcan in sos de vin rosu
Friptura de curcan in sos de vin rosu
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Friptura din ceafa de porc
Friptura din ceafa de porc
6 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Friptura de aripi de curcan cu cartofi la cuptor
Friptura de aripi de curcan cu cartofi la cuptor
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Culorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateFriptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!O delicatesa din antichitate – sparanghelulO delicatesa din antichitate – sparanghelulLoboda si stevia, sanatatea din natura!Loboda si stevia, sanatatea din natura!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: