Petitchef

Friptura de ceafa de porc cu cartofi

Felul principal
4 porții
40 min
1 h 30 m
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se marineaza carnea cel putin doua ore. Ideal ar fi sa o lasi in frigider la marinat de seara pana a doua zi cand o pregatesti.
  • Cum se marineaza: bucatile de carne se condimenteaza cu cimbru, piper, usturoi si ulei de masline cat sa acopere carnea.
  • Se taie cartofii in patru si se prajesc putin (adica 2-3 minute) in ulei, in vasul in care faci friptura.
  • Separat, fiecare bucata de carne se prajeste pe fiecare parte un minut.
  • Se adauga carnea peste cartofii taiati in sferturi. Se adauga o cana de vin alb si una de apa, eventual si ulei daca mai consideri necesar.Se condimenteaza dupa gust si se baga la cuptor. Acum poti sa pui si sare cata vrei.
  • In aproximativ o ora si jumatate o sa ai o friptura delicioasa frageda si buna!

Rețete inrudite

YouTube


Poze

Friptura de ceafa de porc cu cartofi, poza 1
Friptura de ceafa de porc cu cartofi, poza 2
Friptura de ceafa de porc cu cartofi, poza 3

Întrebări:




Comentarii:

aurelia_s2015
aurelia_s2015, 22/05/2015

Am gatit aceasta reteta

(0) (0) Abuz
23/11/2013

Placut de simpla

(0) (0) Abuz
16/03/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Friptura usoara: ceafa de porc caramelizata in bere neagra!
Friptura usoara: ceafa de porc caramelizata in bere neagra!
2 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Friptura din ceafa de porc
Friptura din ceafa de porc
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Friptura din ceafa de porc
Friptura din ceafa de porc
6 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Midii cu cartofi prajiti
Midii cu cartofi prajiti
2 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Cartofi copti - petitchef
Cartofi copti - petitchef
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Friptura Orloff
Friptura Orloff
7 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Am plecat la colindat, la piftii de degustat... Am plecat la colindat, la piftii de degustat... Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.