Petitchef

Friptura de porc impanata cu cartofi taranesti

Felul principal
8 porții
30 min
3 ore
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
2 kg carne de porc,

100 gr costita afumata,

5 catei usturoi,

1 lingurita cimbru,

sare,

piper,

1 cescuta ulei.

6 cartofi, 3 cepe, 200 gr costita afumata, un paharel ulei, 2 linguri bulion, sare, piper

Preparare

  • Se curata carnea de pielite, se impaneaza cu bucati de costita afumata si cu cateii de usturoi.
    Se condimenteaza cu sare, piper si cimbru.
    Carnea se va infasura cu o ata mai graoasa, de mai multe ori, sa-si pastreze forma la cuptor.
    Intr-o tava se pune cescuta de ulei, se pune carnea si se adauga un pahar cu apa.
    Se pune folie de aluminiu deasupra si se introduce la cuptor.
    Dupa o ora se va scoate folia de aluminiu si se intoarce carnea.
    Se mai lasa la cuptor inca o ora.
    La jumatetea timpului (dupa 30 minute), se va intoarce din nou carnea, stropinduse si cu sosul din tava.

    Se scoate din cuptor, se taie felii groase.

    Cartofii se curata de coaja, se taie in doua, apoi in felii de ½ cm. Se pun la fiert in apa cu sare. Se fierbt doar pe jumatate.
    Intre timp se curata ceapa si se taie fideluta. Se pune la calit in ulei, se tine pana capata o culoare aurie, dupa care se adauga costita afumata, taiata feliute subtiri si inguste. Se mai tin pe foc ~ 15 minute, dupa care se adauga bulionul indoit cu putina apa. Se condimenteaza cu sare si piper.

    Intr-o cratita, se pun jumatate din cartofi, apoi jumatate din compozitia cu ceapa si costita, iar cartofi, iar ceapa cu costita.
    Se dau la cuptor pentru aproximativ o ora.



Comentarii (40):

29/12/2013

K

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Theodora, 27/12/2013

Este o reteta SUPERRRRRR. OK!!!!!!!!!!!NU ESTE BUNA PENTRU OAMENII. CU FITE. GASESC MOTIVE

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/11/2013

Gustoasa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/11/2013

Excelent

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/10/2016

Carnea nu se intoarce daca se pune pe cartofi .adaug de la inceput 1/2 ltri bere sau vin rosu indoit cu apa[total 500 ml]In niciun caz sosul cu ceapa si bulion!cartofi taranesti?poate circiumaresti!

(0) (0) Abuz
27/12/2015

Cum adica e "impanata cu cartofi", vezi titlul! O friptura se impaneaza cu usturoi sau cu slanina; NU CU CARTOFI!

(0) (0) Abuz
ciobanu_t2013
ciobanu_t2013, 30/12/2014

Asa si asa

(0) (0) Abuz
givarom, 28/12/2014

Excelenta !

(0) (0) Abuz
28/12/2014

Delicioasa

(0) (0) Abuz
27/12/2014

F.buna

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Friptura de porc cu piure de cartofi
Friptura de porc cu piure de cartofi
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Friptura de porc la cuptor cu piureu de cartofi
Friptura de porc la cuptor cu piureu de cartofi
4 porții
30 min
Foarte ușor
2.9 / 5
Rețetă Friptura de porc cu cartofi curry
Friptura de porc cu cartofi curry
4 porții
45 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Cartofi prajiti, aurii si crocanti
Cartofi prajiti, aurii si crocanti
4 porții
40 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Midii cu cartofi prajiti
Midii cu cartofi prajiti
2 porții
1h10m
Foarte ușor
Rețetă Cartofi copti - petitchef
Cartofi copti - petitchef
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.9 / 5

Rețete

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura de miel de PasteFriptura de miel de PasteCum gatim corect o friptura – testul degetuluiCum gatim corect o friptura – testul degetului

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: