Petitchef

Iahnie de fasole boabe- albe

Felul principal
6 porții
2 ore
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
1 litra de fasole autentica de la tarani

3 catei de usturoi,

1 cana de bulion,

2 linguri de faina alba,

50 ml ulei, verdeata tocata marunt

cateva bobite de piper,

2 frunze de dafin.

Preparare

  • Fasolea curatata de impuritati, spalata se pune la fiert in apa rece. Cand fierbe fasolea si apa se coloreaza in galben, aruncati apa, clatiti fasolea cu apa rece pana ce apa este curata, puneti fasolea iar la fiert cu apa rece.
  • Se fierbe la foc normal, intre timp adaugam piperul boabe si foile de dafin. Cand fasolea e fiarta si e doar acoperita de apa, facem focul mic.
  • Separat intro tigaie pregatim un rantas din ulei incins la care adaugam faina (lucram la foc mic), lasam la rumenit apoi stingem cu o cana de bulion, amestecam sa nu ramana cocoloase si turnam rantasul peste fasolea fiarta, potrivim de sare, clocotim iahnia 1-3 minute sa se lege rantasul si sa ingroase iahnia. Stingem focul, adaugam usturoiul zdrobit in presa.
  • Se serveste cu slanina fripta, carnati si verdeata presarata deasupra, cu mamaliga si muratura de varza din butoi, ori zeama de varza(cum am avut noi) sau castraveti murati.
  • Sfat:
    puteti pregati acest fel de mancare pt zilele de post dar atunci fara slanina sau carnati.

Întrebări:




Comentarii:

15/01/2014

Excelent!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Iahnie de fasole
Iahnie de fasole
2 porții
50 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Iahnie de fasole
Iahnie de fasole
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Iahnie de fasole
Iahnie de fasole
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Salata de fasole boabe-Petitchef
Salata de fasole boabe-Petitchef
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Crochete de fasole alba
Crochete de fasole alba
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tarta cu ciocolata si fasole rosie
Tarta cu ciocolata si fasole rosie
10 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăO aromă intensă de cafeaO aromă intensă de cafeaUn fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Mâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei