Petitchef

Iahnie de fasole

Felul principal
6 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
300 g fasole boabe

o ceapa uscata

o legatura ceapa verde

1-2 buc morcov

o albitura

1-2 felii de telina

jum.ardei gras

sare,piper,cimbru,busuioc

2 frunze da dafin

2-3 linguri ulei

4-5 rosii

pasta de tomate,bulion ,suc de rosii dupa gust

patrunjel,marar,tarhon dupa gust

Preparare

  • Fasolea se alege,se spala bine,se lasa cateva ore la inmuiat,dupa care se va opari si se va schimba de doua - trei ori apa in care a fiert.
  • In ultima apa se adauga zarzavatul tocat,foile de dafin, sare, piper, cimbru, busuioc dupa gust si se fierb la foc mic . Eu folosesc oala sub presiune.
    Separat rosiile ,sucul de rosii,pasta de tomate sau bulionul se inabusa cu 2-3 linguri de ulei.Pentru a se lega mai bine adaug in sos in loc de faina doua linguri praf de porumb deoarece este mult mai sanatos.Se aromeaza cu patrunjel tocat,marar sau tarhon dupa gust.
  • Cand sunt fierte atat fasolea cat si zarzavatul se adauga sosul,se potriveste de sare,condimente si se mai fierb pana se obtine consistenta dorita.
  • Se serveste rece sau calda ca atare alaturi de o muratura buna sau cand nu este post ca si garnitura la friptura,carnaciori,carne afumata,carne fiarta .

Poze

IAHNIE DE FASOLE, poza 1
IAHNIE DE FASOLE, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

constanta_s2014
constanta_s2014, 24/11/2020

Habar nu ai sa faci iahnie de fasole! Ai facut de fapt o ciorba fara zeama in care ai bagat faiana sau amidon! Dracu' a mai auzit de faina in fasole, cand fasolea ingroasa ea singura sosul! Fasolea se fierbe cu legumele intregi, separat se face un sos din ceapa inabusita in putin ulei peste care se pune bulion de rosii, foaie de dafin si cimbru. In acest sos se pune fasolea scursa de zeama dar fara legume, se mai adauga din zeama in care a fiert pana la consistenta potrivita, si la sfarsit pune sare si piper dupa gust. Asa se face iahnia! Stiu ca o sa-mi sara in cap toate ca vezi Doamne face fiecare cum ii place, pai fa cum iti place dar daca zici ca faci iahnie pai vezi sa fie iahnie nu cum iti place!

(1) (1) Abuz
15/07/2015

Eu folosesc oala sub presiune.

(0) (0) Abuz
15/01/2014

Excelent!!!

(0) (1) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Iahnie de fasole la ceaun
Iahnie de fasole la ceaun
2 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Iahnie de fasole la ceaun
Iahnie de fasole la ceaun
6 porții
1h10m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Iahnie de fasole
Iahnie de fasole
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Salata de fasole boabe-Petitchef
Salata de fasole boabe-Petitchef
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Crochete de fasole alba
Crochete de fasole alba
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tarta cu ciocolata si fasole rosie
Tarta cu ciocolata si fasole rosie
10 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiFasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.