Petitchef

Retete de post iahnie de cartofi

Felul principal
2 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2

4-5 cartofi de marime medie

sare si piper dupa gust

ulei pentru prajit

1 legatura de verdeata

2 linguri de pasta de rosii

2-3 catei de usturoi.

Preparare

  • Calim ceapa pentru iahnia de cartofi timp de 2-3 minute, dupa care adaugam cartofii taiati cubulete si ii lasam sa se inabuse intr-o cantitate de apa cat sa acopere cartofii pe trei sferturi.
  • Adaugam sarea si piperul, cam o jumatate de lingurita din fiecare, dar depinde de gust. Cand cartofii incep sa se inmoaie, adaugam pasta de rosii si amestecam. Usturoiul tocat marunt este adaugat cand iahnia de cartofi este aproape gata, ca sa isi mentina aroma.
  • La sfarsit presaram verdeata tocata. Iahnia de cartofi este o reteta de post usoara, pe care o putem prepara rapid, in orice anotimp.O servim cu salata verde sau salata de muraturi, in functie de sezon.

Poze

Retete de Post Iahnie de Cartofi, poza 1Retete de Post Iahnie de Cartofi, poza 2Retete de Post Iahnie de Cartofi, poza 3




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Midii cu cartofi prajiti
Midii cu cartofi prajiti
2 porții
1h10m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salata de linte si cartofi dulci
Salata de linte si cartofi dulci
4 porții
50 min
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Supa crema de napi, cartofi si bacon
Supa crema de napi, cartofi si bacon
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Retete de post
Retete de post
4 porții
30 min
Foarte ușor
2.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete de postRetete de post12 retete de Cartofi copti12 retete de Cartofi coptiRetete cu cartofi dulciRetete cu cartofi dulci

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: