Petitchef

Creveti cu midii si orez

Felul principal
4 porții
15 min
15 min
Foarte ușor
Probabil una din cele mai simple mancaruri pe care noi o adoram,are un gust deosebit si mai presus de toate este salvarea noastra atunci cand suntem infometati si nu vrem sa asteptam mult ca masa sa fie gata. Este o mancare extrem de simpla dar satioasa si gustoasa pe care o savuram ori de cate ori avem ocazia.

Ingrediente

Numarul de porții: 4
Orez la punga (cel care se fierbe cu tot cu punga ,Panzani,Uncle Bens etc.)

500 gr midii congelate

10 buc creveti decorticati

150-200 ml smantana de gatit

sos soia dupa gust

o jumatate lingurita curry

1-2 catei usturoi

ulei sau unt

Preparare

  • Actiunea se desfasoara asa cum am spus,extrem de simplu si anume: Midiile desi congelate,se pun intr-un vas cu apa rece si in maximum 10 min s-au decongelat,se spala in mai multe ape si daca mai au alge se curata cu mana,crevetii si ei pot face putina baie ca nu le strica:),pana cand se dezgheata midiile,tocam 1-2 catei de usturoi marunt,incingem o tigaie cu cativa stropi de ulei ,adaugam si usturoiul,si il calim usoar (fara sa il ardem),adaugam apoi crevetii ,sos de soia,curry,amestecam bine (dupa gust sau posibilitati se poate adauga si putin vin alb,insa nu e obligatoriu),lasam crevetii pe foc cam 3 minute,dupa care adaugam si midiile spalate foarte bine,amestecam tot si lasam inca 3-4 minute pe foc. La final se adauga smantana de gatit ,se amesteca totul si daca vi se pare ca e prea subtire sosul se poate adauga putin amidon alimentar dizolvat in apa rece,si imediat sosul se va ingrosa.Pentru cine doreste se mai poate adauga la final zeama de la o jumatate de lamaie,dar in cazul in care ati pus deja vin este mai bine sa gustati inainte de a adauga si lamaie.
  • Orezul se fierbe conform instructiunilor de pe propriul ambalaj,se scurge de apa,taiem punga si il asezam intr-un castron,putem turna peste el putin ulei de susan (pentru a-i da un luciu frumos) si sos de soia pentru gust.Deasupra asezam midiile si crevetii si…sa tot mananci de cat de bun este totul.

    Pofta mare!
  • Va astept si pe blogul meu cu comentarii si sugestii http://papabundetot.wordpress.com



Comentarii:

03/07/2013

Deliciuuuuuuu

(0) (0) Abuz
Charly1954, 03/07/2013

Hmmm e diminesta dar dupa citirea retetei mi se face foame

(1) (0) Abuz
03/07/2013

Delicios!

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Creveti cu orez
Creveti cu orez
4 porții
50 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Creveti in crusta de cocos cu orez si sparanghel
Creveti in crusta de cocos cu orez si sparanghel
4 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Creveti crocanti in foaie de placinta
Creveti crocanti in foaie de placinta
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Creveti flambati
Creveti flambati
6 porții
20 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Curry cu creveti si lapte de cocos
Curry cu creveti si lapte de cocos
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Orez cu lapte - desertul copilarieiOrez cu lapte - desertul copilarieiCum sa gatim midii acasa!Cum sa gatim midii acasa!De ce sa consumam orez brun?De ce sa consumam orez brun?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: