Petitchef

Ardei umpluti

Altele
8 porții
25 min
30 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
INGREDIENTE:10 ardei potriviti,200gr.orez,1morcov,o ceapa,4lg.de ulei,200gr.carne proaspata,150gr.carne afumata,1ou,piper boia sare,250ml.bulion(pasta),3lg.de faina,o lg.de smantana

Preparare

  • Se curata ardeii de cotor(cu degetul mare impingem cotorul desenand un cerc spre interior),se spala bine sa nu ramana seminte,daca sunt verzi ,eu i-am oparit foarte putin ca sa nu fie amarui si se dau deoparte.Se pune uleiul imtr-o cratita pe foc ,se adauga ceapa taiata marunt,se caleste putin ,apoi se adauga morcovul razuit prin rozatoarea mica,il calim putintel si pe acesta,adaugam orezul,codimentele,dupa gust,iar la final,carnea,oul si 50ml.de bulion.Din compozitia rezultata luam cu o lingura si umplem pe rand ardeii ,sa nu fie foarte indesati ca orezul se mai umfla si la final punem cate un capacel de rosie.Se aseaza ardeii,intr-o cratita cu umplutura in sus,apoi se pune apa cat sa-i acopere si se lasa la fiert acoperiti,cam 20min. Separat intr-un bol se pun faina ,restul de bulion,smantana ,se amesteca bine sa nu ramana cocoloase si din cratita se ia cateva lg. de zeama calduta si se pune peste ingrosala,apoi se toarna in cratita de pe foc invartind incet pe fund sa nu se prinda,cu atentie sa nu sfarmam ardeii,se mai dau doua clocote si se trage de pe foc.Se servesc cu smantanica



Comentarii (20):

23/07/2014

Este exact reteta care o fac si eu de ani de zile!Noua ne place!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/10/2013

Este o reteta f.buna,asa fac si eu ardeii umpluti

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/10/2013

Am vrut sa dau si eu morcovii la rozatoare, dar rozatoarele mi-au mancat totii morcovii... A doua zi m-am hotarat sa-i dau prin razatoare si a fost ok... Cam mult orez, dar sosul a iesit f. bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/10/2013

Eu am facut ardeii umpluti nu chiar asa, nu am calit nimic pentru a fi mai sanatoasa mancarea si carnea a fost de pui. Am aranjat ardeii apoi am pus apa clocotita in cratita cu o crenguta de telina si Delikat, am pus o farfurioara peste ardei ca sa ramana la fiert in apa si apoi am pus capac. I-am fiert o ora..In alta cratita am pus ulei, doua linguri cu faina (pentru sos) si am pus toata apa in care au fiert ardeii..Se lasa la fiert faina , se pune pasta de tomate si zahar dupa gust.Se pot servi cu smantana sau chiar fara smantana....O zi buna !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
16/07/2013

The best one !!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
12/06/2013

Am sa mai incerc

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
Cucu, 20/05/2017

Nu inteleg de ce folositi faina si smantana...

(0) (0) Abuz
04/12/2013

:*

(0) (0) Abuz
08/11/2013

Informatii utile. Multumesc!

(0) (0) Abuz
13/10/2013

Foarte buna mancarea,eu am facut

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Frigarui de pui cu ardei
Frigarui de pui cu ardei
3 porții
1h10m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Rosii umplute - simplu si gustos
Rosii umplute - simplu si gustos
6 porții
1h25m
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă RISOTTO KIT
RISOTTO KIT
4 porții
1 oră
Foarte ușor
Rețetă Ardei umpluti la cuptor
Ardei umpluti la cuptor
4 porții
2h10m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Ardei umpluti cu carne
Ardei umpluti cu carne
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Ardei umpluti cu carne
Ardei umpluti cu carne
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Cei mai iuti 10 ardei din lume – 2014Cei mai iuti 10 ardei din lume – 2014Romesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosii7 motive sa consumam ardei grasi7 motive sa consumam ardei grasi

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: