Se curata ardeii de cotor(cu degetul mare impingem cotorul desenand un cerc spre interior),se spala bine sa nu ramana seminte,daca sunt verzi ,eu i-am oparit foarte putin ca sa nu fie amarui si se dau deoparte.Se pune uleiul imtr-o cratita pe foc ,se adauga ceapa taiata marunt,se caleste putin ,apoi se adauga morcovul razuit prin rozatoarea mica,il calim putintel si pe acesta,adaugam orezul,codimentele,dupa gust,iar la final,carnea,oul si 50ml.de bulion.Din compozitia rezultata luam cu o lingura si umplem pe rand ardeii ,sa nu fie foarte indesati ca orezul se mai umfla si la final punem cate un capacel de rosie.Se aseaza ardeii,intr-o cratita cu umplutura in sus,apoi se pune apa cat sa-i acopere si se lasa la fiert acoperiti,cam 20min. Separat intr-un bol se pun faina ,restul de bulion,smantana ,se amesteca bine sa nu ramana cocoloase si din cratita se ia cateva lg. de zeama calduta si se pune peste ingrosala,apoi se toarna in cratita de pe foc invartind incet pe fund sa nu se prinda,cu atentie sa nu sfarmam ardeii,se mai dau doua clocote si se trage de pe foc.Se servesc cu smantanica
Am vrut sa dau si eu morcovii la rozatoare, dar rozatoarele mi-au mancat totii morcovii... A doua zi m-am hotarat sa-i dau prin razatoare si a fost ok... Cam mult orez, dar sosul a iesit f. bun
Eu am facut ardeii umpluti nu chiar asa, nu am calit nimic pentru a fi mai sanatoasa mancarea si carnea a fost de pui. Am aranjat ardeii apoi am pus apa clocotita in cratita cu o crenguta de telina si Delikat, am pus o farfurioara peste ardei ca sa ramana la fiert in apa si apoi am pus capac. I-am fiert o ora..In alta cratita am pus ulei, doua linguri cu faina (pentru sos) si am pus toata apa in care au fiert ardeii..Se lasa la fiert faina , se pune pasta de tomate si zahar dupa gust.Se pot servi cu smantana sau chiar fara smantana....O zi buna !
Comentarii (20):
Este exact reteta care o fac si eu de ani de zile!Noua ne place!
Este o reteta f.buna,asa fac si eu ardeii umpluti
Am vrut sa dau si eu morcovii la rozatoare, dar rozatoarele mi-au mancat totii morcovii... A doua zi m-am hotarat sa-i dau prin razatoare si a fost ok... Cam mult orez, dar sosul a iesit f. bun
Eu am facut ardeii umpluti nu chiar asa, nu am calit nimic pentru a fi mai sanatoasa mancarea si carnea a fost de pui. Am aranjat ardeii apoi am pus apa clocotita in cratita cu o crenguta de telina si Delikat, am pus o farfurioara peste ardei ca sa ramana la fiert in apa si apoi am pus capac. I-am fiert o ora..In alta cratita am pus ulei, doua linguri cu faina (pentru sos) si am pus toata apa in care au fiert ardeii..Se lasa la fiert faina , se pune pasta de tomate si zahar dupa gust.Se pot servi cu smantana sau chiar fara smantana....O zi buna !
The best one !!!
Am sa mai incerc
Nu inteleg de ce folositi faina si smantana...
:*
Informatii utile. Multumesc!
Foarte buna mancarea,eu am facut