Ardei umpluti

(4.52/5 - 236 voturi)
20 comentarii


Ingrediente

INGREDIENTE:10 ardei potriviti,200gr.orez,1morcov,o ceapa,4lg.de ulei,200gr.carne proaspata,150gr.carne afumata,1ou,piper boia sare,250ml.bulion(pasta),3lg.de faina,o lg.de smantana

Preparare

Se curata ardeii de cotor(cu degetul mare impingem cotorul desenand un cerc spre interior),se spala bine sa nu ramana seminte,daca sunt verzi ,eu i-am oparit foarte putin ca sa nu fie amarui si se dau deoparte.Se pune uleiul imtr-o cratita pe foc ,se adauga ceapa taiata marunt,se caleste putin ,apoi se adauga morcovul razuit prin rozatoarea mica,il calim putintel si pe acesta,adaugam orezul,codimentele,dupa gust,iar la final,carnea,oul si 50ml.de bulion.Din compozitia rezultata luam cu o lingura si umplem pe rand ardeii ,sa nu fie foarte indesati ca orezul se mai umfla si la final punem cate un capacel de rosie.Se aseaza ardeii,intr-o cratita cu umplutura in sus,apoi se pune apa cat sa-i acopere si se lasa la fiert acoperiti,cam 20min. Separat intr-un bol se pun faina ,restul de bulion,smantana ,se amesteca bine sa nu ramana cocoloase si din cratita se ia cateva lg. de zeama calduta si se pune peste ingrosala,apoi se toarna in cratita de pe foc invartind incet pe fund sa nu se prinda,cu atentie sa nu sfarmam ardeii,se mai dau doua clocote si se trage de pe foc.Se servesc cu smantanica




Punctează această reţetă:

Comentarii (20):

5 / 5
Postat 13/10/2013, 12:52

Eu am facut ardeii umpluti nu chiar asa, nu am calit nimic pentru a fi mai sanatoasa mancarea si carnea a fost de pui. Am aranjat ardeii apoi am pus apa clocotita in cratita cu o crenguta de telina si Delikat, am pus o farfurioara peste ardei ca sa ramana la fiert in apa si apoi am pus capac. I-am fiert o ora..In alta cratita am pus ulei, doua linguri cu faina (pentru sos) si am pus toata apa in care au fiert ardeii..Se lasa la fiert faina , se pune pasta de tomate si zahar dupa gust.Se pot servi cu smantana sau chiar fara smantana....O zi buna !

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
3 / 5
Postat 13/10/2013, 13:40

Bine, pentru ca este una din mancarurile mele preferate. Dar, am cateva observatii, care tin de fapt de modul in care fiecare dintre noi invata sa gateasca, obisnuindu-se cu un anumit mod de preparare. Eu nu pun morcovi in compozitia de umplutura si nici nu calesc ceapa. De asemenea, nu adaug in sos faina, ci cateva felii de cartofi. Smantana o folosesc doar atunci cand mancam. Oricum, este o mancare delicioasa!

(0) (0) Abuz
3 / 5
Postat 13/10/2013, 14:46

Am vrut sa dau si eu morcovii la rozatoare, dar rozatoarele mi-au mancat totii morcovii... A doua zi m-am hotarat sa-i dau prin razatoare si a fost ok... Cam mult orez, dar sosul a iesit f. bun

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 23/07/2014, 12:12

Este exact reteta care o fac si eu de ani de zile!Noua ne place!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 13/10/2013, 16:10

Este o reteta f.buna,asa fac si eu ardeii umpluti

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
3 / 5Cucu
Postat 20/05/2017, 13:29

Nu inteleg de ce folositi faina si smantana...

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 13/10/2013, 08:58

Buni si asa,dar eu am alta reteta de la mama

(1) (0) Abuz
4 / 5
Postat 13/10/2013, 23:29

Foarte buna mancarea,eu am facut

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 13/10/2013, 16:16

Azi am facut reteta si e f buna

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 08/11/2013, 09:50

Informatii utile. Multumesc!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Întrebări:



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăUn fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei
(c) Madeinwork | Mențiuni legale