Petitchef

Ceapa umpluta pe salata de linte

Felul principal
2 porții
30 min
1 oră
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
pentru salata

ochiometric 300g linte verde

suc de la o jumatate de lamaie


1 ceapa mica

ulei de masline

sare, piper

thina ca si sos


pentru ceapa:

2-3 cepe mari

o mana carne tocata de miel ( eu am pus de vita)


sare, piper

ulei de masline

pentru uleiul de busuioc

o legatura de busuioc verde

ulei de soia sau de porumb

Preparare

  • Se fierbe lintea in apa . Se taie morcovul si ceapa , se adauga lintea cand e deja fiarta. Se pun sare si piper dupa gust,sucul de lamaie si ulei de masline si se lasa la frigider cel putin jumatate de ore inainte de servire.

    Ceapa se curata de coaja .Se taie in lungime si cu ajutorul unui cutit desprindem foaie cu foaie(mijlocul se poate taia marunt si se pune in salata de linte ori in carnea tocata) Se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt moi se scurg si se umplu cu carnea tocata ce a fost amestecata cu sare , piper, boia dulce , ceapa si patrunjel.Se ruleaza incercand sa dam o forma de elipsa cepei. Se pun la prajit in ulei de masline pana capata o glazura(zaharul din ceapa iese si datorita temperaturii mari a uleiului formeaza o glazura).Se scot pe o tava , se stropesc cu ulei de masline si se mai baga in cuptor 5-7 minute la 200 de grade.
    Se aseaza pe farfurie salata de linte,se uda cu sos de thina, peste se aseaza bucatile de ceapa. Se poate orna cu frunze de busuioc. Ceea ce da un plus de culoare dar si un plus de gust mancarii este uleiul de busuioc.
    Se pune apa la fiert, cand a dat in clocot se pune legatura de busuioc inauntru, cateva secunda cat sa se opareasca. Se scoate si se pune in apa foarte rece , preferabil cu gheata, tot cateva secunde. Se scoate si se pune in blender impreuna cu uleiul de floarea soarelui sau soia.Se obtine un sos mai gros, verde, cu gust de busuioc.

Poze

Ceapa umpluta pe salata de linte, poza 1Ceapa umpluta pe salata de linte, poza 2Ceapa umpluta pe salata de linte, poza 3



Comentarii:

17/03/2014

Pentru cei putin excentrici e o delicatesa!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Salata de linte cu feta
Salata de linte cu feta
4 porții
15 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Ceapa murata
Ceapa murata
6 porții
15 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Linte spaniola
Linte spaniola
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Salata de linte si cartofi dulci
Salata de linte si cartofi dulci
4 porții
50 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!Salata de fructe, desertul perfect!Salata de fructe, desertul perfect!Delicii din cufarul marii - salata de icreDelicii din cufarul marii - salata de icre

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: