Petitchef

Mamaliga Cu Branza Si Oua Romanesti

De la bunica din bucatarie la voi in farfurie.

Felul principal
8 porții
10 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Faceti o mamaliga moale astfel: Puneti apa la fiert cu un praf de sare si o lingura ulei vegetal. Cand apa a inceput sa fiarba adaugati malaiul treptat (cate o mana de malai) amestecand continuu pana ce obtineti consistenta dorita. Cand aceasta este gata lasati pe foc mic pana ce incepe sa se desprinda de peretii vasului apoi rasturnati pe o farfurie intinsa avand grija sa nu atingeti mamaliga deoarece se lipeste de piele si arde rau.
  • Ouale romanesti sau poached eggs se prepara foarte usor, puneti cam un litru de apa la fiert cu un praf de sare si lingura de otet. Cand apa a inceput sa clocoteasca spargeti oul in apa (fierbeti ouale pe rand) si lasati la foc potrivit cam 2-4 minute fara sa atingeti vasul. Cand oul este gata scoateti pe o farfurie cu ajutorul unei palete.
  • Asezati pe o farfurie branza sfaramata si untul apoi acoperiti cu mamaliga fierbinte si oul. Daca branza este sarata nu adaugati sare ci doar un praf de piper.
  • POFTA BUNA!!!


Poze

Mamaliga Cu Branza Si Oua Romanesti
Mamaliga Cu Branza Si Oua Romanesti - poza 2
Mamaliga Cu Branza Si Oua Romanesti - poza 3
Mamaliga Cu Branza Si Oua Romanesti - poza 4
Mamaliga Cu Branza Si Oua Romanesti - poza 5

Întrebări:




Comentarii:

Patratel14, 20/11/2013

Foarte bun!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
02/03/2014

...

(0) (0) Abuz
19/08/2013

...

(0) (0) Abuz
09/06/2013

Tre boune

(0) (0) Abuz
29/04/2013

Ok.

(0) (0) Abuz
29/04/2013

Mor de pofta.

(0) (0) Abuz
28/04/2013

Perfect :)

(0) (0) Abuz
miron Lucia, 27/04/2013

Imi place mult mamaliga cu brinza

(0) (0) Abuz
27/04/2013

Excelent ca la Romani!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Carnati cu mamaliga
Carnati cu mamaliga
2 porții
50 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Ouă benedict: rețeta perfectă pentru micul dejun!
Ouă benedict: rețeta perfectă pentru micul dejun!
4 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Fursecuri de paste (cu oua de ciocolata)
Fursecuri de paste (cu oua de ciocolata)
7 porții
50 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Cum sa faci ouă moi perfecte!
Cum sa faci ouă moi perfecte!
2 porții
9 min
Foarte ușor
4 / 5

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Branza cu mucegai sau Branza Albastra Branza cu mucegai sau Branza Albastra

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează