Petitchef

Merdenele cu branza (fara ou)

Altele
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
500 g faina

1 cana apa calduta

1 lingurita otet

1 lingurita sare

250 g margarina topita pentru uns aluatul


UMPLUTURA:

gris fiert

branza / telemea

Preparare

  • Se framanta un aluat din faina , apa , otet si sare care se intinde pe plansa cca 2mm . Se ia margarina topita si se pensuleaza usor pe toata suprafata dupa care se pliaza marginile care se vor intalni la mijlocul lui.
  • Se ung si acestea cu margarina topita dupa care iar impaturim aluatul si tot asa . Se da cu margarina topita pe toate partile se pune intr-un recipient si se da la rece 20 de minute. Se scoate de la rece aluatul se intinde cu facaletul si repetam operatiunea. Se pune la rece de 3 ori.
  • Preparam umplutura, fierbem putin gris si apoi il amestecam cu branza . Cand e gata coca se scoate de la rece se imparte in 4 parti . Se unge plansa cu putin ulei si incepem sa intindem fiecare parte cat mai subtire posibil intr-o forma de dreptunghi . Se taie in patru dreptunghiuri mai mici , apoi intindem in mijlocul fiecareia umplutura cu branza.
  • Se inchide cu colturile opuse unul peste altul , se unge din nou cu ulei sau margarina topita si se aseaza in tava unsa cu ulei cu fata in jos. Acestea se aplatizeaza usor sa fie cat mai subtire si umplutura sa fie distribuita egal inauntru. Avand in vedere ca am o tava destul de mare si o merdenea iasa cam 3/4 din lungimea palmii mi-au intrat 8 merdenele intr-o tava .
  • Cuptorul trebuie sa fie foarte incins intre 220 si 250 de grade cu cel putin 15 minute inainte. Dupa ce le-am bagat la cuptor la cateva minute cand incep sa se umfle am observat ca s-a uscat unsoarea de pe ele si le-am scos rapid sa le mai pensulez un pic . S-a repetat si la a doua tava . Avand cuptor pe gaz dupa ceva minute am redus un pic din grade ca sa nu se arda partea de jos .

Poze

Merdenele cu branza (fara ou), poza 1Merdenele cu branza (fara ou), poza 2


Comentarii:

27/06/2013

Super bun

(0) (0) Abuz
27/06/2013

Le- am facut si eu ,sunt ff bune

(0) (0) Abuz
07/02/2013

De cand cautam reteta din patiserii :)

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Naan cu branza, lipii indiene cu branza
Naan cu branza, lipii indiene cu branza
4 porții
48 min
Ușor
4 / 5
Rețetă Rulou cu branza raclette
Rulou cu branza raclette
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Pão de queijo, painici braziliene cu branza
Pão de queijo, painici braziliene cu branza
10 porții
35 min
Foarte ușor
Rețetă Merdenele....merdenele...calde si crocantele...
Merdenele....merdenele...calde si crocantele...
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Salata verde romana cu 2 feluri de branza
Salata verde romana cu 2 feluri de branza
4 porții
15 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Mamaliga cu branza si oua romanesti
Mamaliga cu branza si oua romanesti
8 porții
30 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Mascarpone – o branza atipicaMascarpone – o branza atipica„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branzaTofu – Branza de Asia!Tofu – Branza de Asia!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: