Petitchef

Mancare chinezeasca

Felul principal
6 porții
30 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
5 catei de usturoi

2 cm de ghimbir

50 ml ulei

1 piept de pui

1 lingura cu varf de amidon de cartofi


1 mana de ciuperci negre chinezesti

1 borcan de muguri de bambus

1 praz

sos de soia

condiment (ardei iute, piper rosu, arahide)

Preparare

  • Se taie carnea marunt, cam cat un deget de groasa si se amesteca cu amidonul si 1-2 linguri de apa, cat sa se faca amidonul ca un sos pe carne.
    Se taie ghimbirul solzisori.
  • Usturoiul se zdrobeste cu cutitul, atat cat sa ramana cateii intregi.Peste ciuperci se toarna apa clocotita, cam triplul volumului si se lasa la inmuiat min 10 minute, dupa care se arunca apa.
  • Se scurge bambusul de apa din conserva, eventual se spala.Morcovii se taie betigase cam de 5 cm lungime, 2-3 mm grosime.Prazul se taie bucati cam 5 cm lungime si se taie pe urma pe lungime in 2 sau in 4, depinde cat e de gros.
  • Taiatul componentelor ia cel mai mult timp. Preparatul ia cam 15 min. Se pun la prajit ghimbirul si usturoiul, pana cand usturoiul devine sticlos. Se adauga carnea si se prajeste amestecandu-se. Cam dupa 5 min se pun morcovii si se toarna cam 1/5 de sticluta de sos de soia.
  • Se gusta daca mai trebuie sare, pentru ca sosul de soia e foarte sarat. Cand carnea e moale (cam 7 minute de cand s-a pus carnea), se pun bambusul si ciupercile scurse si se mai lasa pe foc inca vreo 5 minute (amestecandu-se in continuare).
  • La sfarsit se pune prazul si se lasa pana se inmoaie cam pe jumatate, dar sa ramana putin crocant. Ideea la mancarea chinezeasca e ca legumele sa fie pe jumatate fierte/fripte, sa nu fie balegoase.
  • Se pune condiment dupa gust, pentru ca e foarte picant. Se serveste cu orez fiert simplu.

Poze

Mancare chinezeasca, poza 1Mancare chinezeasca, poza 2Mancare chinezeasca, poza 3Mancare chinezeasca, poza 4Mancare chinezeasca, poza 5Mancare chinezeasca, poza 6Mancare chinezeasca, poza 7




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Mancare chinezeasca cu taitei de orez
Mancare chinezeasca cu taitei de orez
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Mancare indiana de ardei capia
Mancare indiana de ardei capia
3 porții
30 min
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Mancare de praz cu masline
Mancare de praz cu masline
4 porții
1h20m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Chow mein
Chow mein
4 porții
1h30m
Ușor
4 / 5
Rețetă Parmentier de canard
Parmentier de canard
4 porții
1h5m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Salpicão - salata braziliana
Salpicão - salata braziliana
5 porții
1h35m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!Cartofii - fel de mancare sau garnitura?Cartofii - fel de mancare sau garnitura?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: