Petitchef

Mancare chinezeasca

Felul principal
6 porții
30 min
15 min
Foarte ușor
  • Mancare chinezeasca
  • Mancare chinezeasca, poza 2
  • Mancare chinezeasca, poza 3
  • Mancare chinezeasca, poza 4
  • Mancare chinezeasca, poza 5
  • Mancare chinezeasca, poza 6
  • Mancare chinezeasca, poza 7
  • (3.80/5 - 5 voturi)
Mancare chinezeasca
 

Ingrediente

Numarul de porții: 6
- 5 catei de usturoi

- 2 cm de ghimbir

- 50 ml ulei

- 1 piept de pui

- 1 lingura cu varf de amidon de cartofi


- 1 mana de ciuperci negre chinezesti

- 1 borcan de muguri de bambus

- 1 praz

- sos de soia

- condiment (ardei iute, piper rosu, arahide)

Preparare

  • Se taie carnea marunt, cam cat un deget de groasa si se amesteca cu amidonul si 1-2 linguri de apa, cat sa se faca amidonul ca un sos pe carne.
    Se taie ghimbirul solzisori.
  • Usturoiul se zdrobeste cu cutitul, atat cat sa ramana cateii intregi.Peste ciuperci se toarna apa clocotita, cam triplul volumului si se lasa la inmuiat min 10 minute, dupa care se arunca apa.
  • Se scurge bambusul de apa din conserva, eventual se spala.Morcovii se taie betigase cam de 5 cm lungime, 2-3 mm grosime.Prazul se taie bucati cam 5 cm lungime si se taie pe urma pe lungime in 2 sau in 4, depinde cat e de gros.
  • Taiatul componentelor ia cel mai mult timp. Preparatul ia cam 15 min. Se pun la prajit ghimbirul si usturoiul, pana cand usturoiul devine sticlos. Se adauga carnea si se prajeste amestecandu-se. Cam dupa 5 min se pun morcovii si se toarna cam 1/5 de sticluta de sos de soia.
  • Se gusta daca mai trebuie sare, pentru ca sosul de soia e foarte sarat. Cand carnea e moale (cam 7 minute de cand s-a pus carnea), se pun bambusul si ciupercile scurse si se mai lasa pe foc inca vreo 5 minute (amestecandu-se in continuare).
  • La sfarsit se pune prazul si se lasa pana se inmoaie cam pe jumatate, dar sa ramana putin crocant. Ideea la mancarea chinezeasca e ca legumele sa fie pe jumatate fierte/fripte, sa nu fie balegoase.
  • Se pune condiment dupa gust, pentru ca e foarte picant. Se serveste cu orez fiert simplu.




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiFasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: