Petitchef

Chow mein

Felul principal
4 porții
1 oră
30 min
Ușor
Iubitorii ai bucatariei chinezesti avem o reteta special pentru voi! Realizati-o acasa testand reteta Chow Mein! Un amestec de taitei chinezesti, pui, ghimbir si legume.
O reteta testata si aprobata de intreaga echipa de Petitchef, explicata pas cu pas ;-)

Ingrediente

Numarul de porții: 4
400 gr de piept de pui

1 cm ghimbir proaspat ras

1 catel de usturoi

8 tulpini de coriandru

2 linguri sos de soia

1 lingura sos de stridii


100 de grame de ciuperci

1/4 de varza

250 ml de apa

ulei de masline

2 linguri amidon de porumb

200 de grame de taitei chinezesti

Preparare

  • Etapa 1 - Chow mein
    Intr-un castron, puneti puiul taiat, catelul de usturoi, ghimbirul ras, coriandrul taiat, sosul de soia si sosul de stridii. Se amesteca bine si se pune o ora rece (minim).
  • Etapa 2 - Chow mein
    Intr-o tigaie, incalziti uleiul de masline si caliti puiul marinat.
  • Etapa 3 - Chow mein
    Cand puiul este gata, adaugati morcovii taiati in felii, varza taiata in benzi subtiri si ciupercile taiate. Tineti pe foc 5 minute.
  • Etapa 4 - Chow mein
    Se adauga 250 ml apa in tigaie si se fierbe timp de 15 minute la foc mediu. Intre timp, amestecati amidonul de porumb cu putina apa.
  • Etapa 5 - Chow mein
    Dupa 15 minute adaugati amestecul de amidon si apa, amestecati rapid si veti vedea ca sosul se ingroasa. Luati de pe foc.
  • Etapa 6 - Chow mein
    Intr-o ala puneti apa la fiert. Puneti taiteii chinezesti in ea, amestecati cu o furculita, acoperiti oala si luati-o de pe foc. Lasati deoparte timp de 4 minute, apoi scurgeti taiteii.
  • Etapa 7 - Chow mein
    Gata!

Video

YouTube

Poze

Chow mein, poza 1Chow mein, poza 2Chow mein, poza 3Chow mein, poza 4

Observații:

Legume: nu ezitati sa inlocuiti legumele cu cele care va plac, cum ar fi broccoli, fasole verde etc.
Carne: Puteti inlocui carnea de pui cu carne de vita sau carne de porc.



Comentarii:

augustin7, 17/01/2019

Cu scuze, amidonul nu are ce căuta în rețeta. Chinezii nu folosesc ulei de măsline... nu sunt mediteranieni precum italienii sau grecii ;). Se folosește ulei de susan. Sper să nu interpretați greșit comentariul meu. Chiar sunt bine intentionat. Va doresc o zi bună ! :)

am gătit această rețetă (2) (0) Abuz
ioana, 19/01/2019

Dezastru, cum sa fierbi 15minute ? facem supica ? nu se pune apa ci doar soia dark si light , ulei de alune si de susan...nici macar in poza nu arata bine...

(0) (0) Abuz
11/04/2018

NU AM GATIT ACEASTA RETETA, DAR PARE A FI TENTANTA

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pui cu 5 arome chow main
Pui cu "5 arome" chow main
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Salata asiatica
Salata asiatica
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Banh bao
Banh bao
6 porții
2h20m
Dificil
3.2 / 5
Rețetă Frigarui de pui cu ardei
Frigarui de pui cu ardei
3 porții
1h10m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tajine cu miel si prune uscate
Tajine cu miel si prune uscate
4 porții
2h30m
Ușor
4.8 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: