Petitchef

Chow mein

Felul principal
4 porții
1 oră
30 min
Ușor
Iubitorii ai bucatariei chinezesti avem o reteta special pentru voi! Realizati-o acasa testand reteta Chow Mein! Un amestec de taitei chinezesti, pui, ghimbir si legume.
O reteta testata si aprobata de intreaga echipa de Petitchef, explicata pas cu pas ;-)

Ingrediente

Numarul de porții: 4
400 gr de piept de pui

1 cm ghimbir proaspat ras

1 catel de usturoi

8 tulpini de coriandru

2 linguri sos de soia

1 lingura sos de stridii


100 de grame de ciuperci

1/4 de varza

250 ml de apa

ulei de masline

2 linguri amidon de porumb

200 de grame de taitei chinezesti

Preparare

  • Etapa 1 - Chow mein
    Intr-un castron, puneti puiul taiat, catelul de usturoi, ghimbirul ras, coriandrul taiat, sosul de soia si sosul de stridii. Se amesteca bine si se pune o ora rece (minim).
  • Etapa 2 - Chow mein
    Intr-o tigaie, incalziti uleiul de masline si caliti puiul marinat.
  • Etapa 3 - Chow mein
    Cand puiul este gata, adaugati morcovii taiati in felii, varza taiata in benzi subtiri si ciupercile taiate. Tineti pe foc 5 minute.
  • Etapa 4 - Chow mein
    Se adauga 250 ml apa in tigaie si se fierbe timp de 15 minute la foc mediu. Intre timp, amestecati amidonul de porumb cu putina apa.
  • Etapa 5 - Chow mein
    Dupa 15 minute adaugati amestecul de amidon si apa, amestecati rapid si veti vedea ca sosul se ingroasa. Luati de pe foc.
  • Etapa 6 - Chow mein
    Intr-o ala puneti apa la fiert. Puneti taiteii chinezesti in ea, amestecati cu o furculita, acoperiti oala si luati-o de pe foc. Lasati deoparte timp de 4 minute, apoi scurgeti taiteii.
  • Etapa 7 - Chow mein
    Gata!

Video

YouTube

Observații:

Legume: nu ezitati sa inlocuiti legumele cu cele care va plac, cum ar fi broccoli, fasole verde etc.
Carne: Puteti inlocui carnea de pui cu carne de vita sau carne de porc.

Poze

Chow mein, poza 1
Chow mein, poza 2
Chow mein, poza 3
Chow mein, poza 4

Întrebări:




Comentarii:

augustin7, 17/01/2019

Cu scuze, amidonul nu are ce căuta în rețeta. Chinezii nu folosesc ulei de măsline... nu sunt mediteranieni precum italienii sau grecii ;). Se folosește ulei de susan. Sper să nu interpretați greșit comentariul meu. Chiar sunt bine intentionat. Va doresc o zi bună ! :)

am gătit această rețetă (2) (0) Abuz
ioana, 19/01/2019

Dezastru, cum sa fierbi 15minute ? facem supica ? nu se pune apa ci doar soia dark si light , ulei de alune si de susan...nici macar in poza nu arata bine...

(0) (0) Abuz
11/04/2018

NU AM GATIT ACEASTA RETETA, DAR PARE A FI TENTANTA

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Pui cu 5 arome chow main
Pui cu "5 arome" chow main
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Salata asiatica
Salata asiatica
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Pui cu ghimbir si lemongrass
Pui cu ghimbir si lemongrass
2 porții
1h23m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Banh Bao
Banh Bao
6 porții
2h20m
Dificil
3.5 / 5
Rețetă Tajine cu miel si prune uscate
Tajine cu miel si prune uscate
4 porții
2h30m
Ușor
4.7 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.