Chow mein

Felul principal
Ușor
1 h 30 m
297 Kcal

Iubitorii ai bucatariei chinezesti avem o reteta special pentru voi! Realizati-o acasa testand reteta Chow Mein! Un amestec de taitei chinezesti, pui, ghimbir si legume. O reteta testata si aprobata de intreaga echipa de Petitchef, explicata pas cu pas ;-)

Ingrediente

4

Preparare

Preparare1 oră
Gătire30 min
  • Chow mein - Preparare etapa 1Intr-un castron, puneti puiul taiat, catelul de usturoi, ghimbirul ras, coriandrul taiat, sosul de soia si sosul de stridii. Se amesteca bine si se pune o ora rece (minim).
  • Chow mein - Preparare etapa 2Intr-o tigaie, incalziti uleiul de masline si caliti puiul marinat.
  • Chow mein - Preparare etapa 3Cand puiul este gata, adaugati morcovii taiati in felii, varza taiata in benzi subtiri si ciupercile taiate. Tineti pe foc 5 minute.
  • Chow mein - Preparare etapa 4Se adauga 250 ml apa in tigaie si se fierbe timp de 15 minute la foc mediu. Intre timp, amestecati amidonul de porumb cu putina apa.
  • Chow mein - Preparare etapa 5Dupa 15 minute adaugati amestecul de amidon si apa, amestecati rapid si veti vedea ca sosul se ingroasa. Luati de pe foc.
  • Chow mein - Preparare etapa 6Intr-o ala puneti apa la fiert. Puneti taiteii chinezesti in ea, amestecati cu o furculita, acoperiti oala si luati-o de pe foc. Lasati deoparte timp de 4 minute, apoi scurgeti taiteii.
  • Chow mein - Preparare etapa 7Gata!

Punctează această reţetă

Observații

Legume: nu ezitati sa inlocuiti legumele cu cele care va plac, cum ar fi broccoli, fasole verde etc.
Carne: Puteti inlocui carnea de pui cu carne de vita sau carne de porc.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 297Kcal
  • Carbo: 15.6g
  • Grăsimi: 9.3g
  • Grăsimi sat.: 1.6g
  • Proteine: 33g
  • Fibre: 10.7g
  • Zahăr: 7.3g
  • ProPoints: 7
  • SmartPoints: 7
Informații nutriționale pentru 1 porție (387g)

Echipamente de gătit

Plită
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:
4.29/5, 21 voturi 5 comentarii

Cătălin

Super!

am gătit această rețetă
abuz

augustin7

Cu scuze, amidonul nu are ce căuta în rețeta. Chinezii nu folosesc ulei de măsline... nu sunt mediteranieni precum italienii sau grecii ;). Se folosește ulei de susan. Sper să nu interpretați greșit comentariul meu. Chiar sunt bine intentionat. Va doresc o zi bună ! :)

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Face fiecare pe gustul lui, nu trebuie sa fie reteta originala!

abuz

ioana

Dezastru, cum sa fierbi 15minute ? facem supica ? nu se pune apa ci doar soia dark si light , ulei de alune si de susan...nici macar in poza nu arata bine...

abuz

anonymous

NU AM GATIT ACEASTA RETETA, DAR PARE A FI TENTANTA

abuz