Mancare din mazare noua(tanara)

Ingrediente
4
Rețete inrudite
-
Salată vegetariană de orez: feta, porumb, morcovi, mazăre, roșii cherry și mentă
-
Gnocchi de mazăre fără ouă: gata în cel mai scurt timp!
-
Verrine vegetariene: crema de mazare, crumble de parmezan si crema de mascarpone
-
Gnocchi de mazăre cu sos de ciuperci
Preparare
Preparare20 min
Gătire30 min
- Mazarea tanara fierbe in circa 30 minute . Se caleste un pic ceapa in ulei si se adauga mazarea,apoi se toarna apoi circa 200 ml apa cit sa cuprinda mazarea , si se lasa sa fiarba acoperite,la foc mic,pina cind se inmoaie suficient bobul de mazare.
- Daca se intrebuinteaza mazare din conserva care este fiarta ,atunci,la aceasta se adauga numai putina apa .
- Mazarea din conserva se pune cu sau fara zeama in care in care a fost conservata .O clatesc si apoi o folosesc.
- In oricare varianta ,se va avea grija ,ca mazarea sa nu aiba mult lichid dupa ce a fiert ,deoarece se va adauga faina frecata cu sucul sau pasta de rosii si apa.
- Sosul trebuie sa cuprinda mazarea ,fara sa treaca peste nivelul ei.
- Dupa ce sosul a fiert citeva clocote impreuna cu faina si s-a legat ca o smintina subtire ,cratita se ia de pe foc,mincarea se sareaza si pentru aroma se presara cu marar taiat marunt .
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: