Petitchef

Piept de pui cu mazăre

Un deliciu

Felul principal
4 porții
10 min
1 oră
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Pentru că pieptul de la un pui crescut la țară este cu mult mai ațos, trebuie fiert bine înainte de al găti în fel și chip.

    Se pune la fiert în apă rece cu un praf de sare și se fierbe minim 20 minute.
    Când este gata se stoate și se lasă la zvântat.

    Se tranșează fâșii lungi.

    Se încinge puțin ulei într-o tigaie și se rumenește bine pe toate părțile, după care se scoate și se păstrează la cald.

    În uleiul rămas călim foarte puțin ceapa tocată mărunt.

    Adăugăm mazărea congelată și amestecăm bine.

    Turnăm apă fierbinte cât să acopere mazărea și lăsăm să fiarbă 10-15 minute în funcție de mazăre. (verificăm după 10 minute dacă este fiartă, în caz contrar se mai lasă 5 minute).

    Adăugăm roșiile din conservă cu tot cu sos și mărarul proaspăt tocat mărunt și mai lăsăm 5 minute pe foc.

    Condimentăm cu sare și piper.

    Aducem carnea în cratiță și acoperim până la servire.

    La servire se ornează cu mărar proaspăt tocat.

    Poftă bună!


Poze

Piept de pui cu mazăre
Piept de pui cu mazăre - poza 2

Întrebări:




Comentarii (29):

cristian_g2017_1, 12/11/2019

Cum sa fierbi pieptul de pui?? Cum se comenta, pierzi toate vitaminele! Inadmisibil! Rumenesti un pic ceapa si adaugi feliutele de pui
Mazarea congelata este de f multi producatori, cu timp de fierbere diferit, mare atentie! As recomanda Bonduelle. Dar, eu prefer mazare cu morcovi la borcan, este exceptionala si se fierbe max 5 min, peste compozitia de ceapa si pui rumeniti. CIAO/Suc de rosii sau pasta de tomate (este mai densa si mai gustoasa), de ce nu cubulete rosii la conserva (decojite), dupa ce fierbe se asteapta un pic sa se raceasca si se adauga mararul, niciodata in compozitie inainte de fierbere!
Bineinteles se pun din timp sare si piper. Prefer sa tai pieptul de pui in cuburi. Atentie, cand este din conserva/borcan, mazarea poate fi deja sarata! Pofta buna!

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
22/05/2015

Fac des acest fel de mincare doar ca adaug o lingura de faina iese un sos putin mai legat

am gătit această rețetă (2) (0) Abuz
19/05/2015

F.gustos

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/05/2015

De ce fierbe pieptul de pui ,,,ca sa iasa toate vitaminele din el ''' Eu fac aceasta mincare de foarte multi ani ,calesc ceapa adaug putina apa si pieptul de pui taiat cubulete lasindu-l la foc mic sa fiarba in cratita acoperita cu capac,daca e mazare proaspata se adauga mai repede daca este de la conserva se pune odata cu rosiile si spre sfirsit se adauga restul si asa ramin toate vitaminile in mincare ,multumim & God bless !!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/05/2015

F.bun,fac aceasta reteta de mult...

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/06/2014

A iesit relativ bun, nu extraodinara, dar "mancabila" ... per total a fost buna!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/04/2014

Super buna.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/12/2016

Yum!

(0) (0) Abuz
29/05/2015

Buna, neaosa romaneasca.

(0) (0) Abuz
19/05/2015

Problema nr. 1 e mazărea. Niciodată nu poți ști dacă mazărea din pungă este bună, dacă nu e bătrână, dacă nu are doar coajă și o moleculă de miez.. Tot încerc să pipăi boabele prin pungă, dar nu am totdeauna succes. Știe cineva o metodă mai bună (în afară de aceea de a cumpăra de la piață, unde mazărea nouă ține f. puțin)?

(3) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Nuggets de pui cu mazare si morcov
Nuggets de pui cu mazare si morcov
5 porții
12 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Rulouri cu piept de pui si mozzarella
Rulouri cu piept de pui si mozzarella
4 porții
35 min
Ușor
4.1 / 5
Rețetă Cartofi dulci prajiti in cuptor (cu piept de pui)
Cartofi dulci prajiti in cuptor (cu piept de pui)
1 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gnocchi de mazăre cu sos de ciuperci
Gnocchi de mazăre cu sos de ciuperci
2 porții
24 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza Retete cu…piept de pui Retete cu…piept de pui

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează