Petitchef

Mancarica de gutui

Sa preparam impreuna o reteta usoara, cu un gust unic... ca la bunica.

Felul principal
2 porții
10 min
30 min
Ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Gutuile se spala, se curata de coaja si de eventualele portiuni stricate, se scobesc cu un cutit, pentru a indeparta partea tare si semintele.
  • Se taie in felii de 2-3 cm. Feliile se calesc pe toate partile in ulei incins.
  • Se scot pe o farfurie, iar in uleiul ramas se pun zaharul si fain. Se amesteca pana cand zaharul incepe sa se caramelizeze.
  • Se stinge cu apa si cu vin, se amesteca pana se dizolva totul.
  • Se da in cateva clocote, dupa care se adauga gutuile si sarea si se mai lasa sa fiarba 10-15 minute.


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Compot de gutui
Compot de gutui
10 porții
1 h 40 m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Budinca de gutui
Budinca de gutui
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Dulceata de gutui
Dulceata de gutui
12 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Ceafa de porc cu gutui
Ceafa de porc cu gutui
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Gutui coapte cu sirop de vin roșu
Gutui coapte cu sirop de vin roșu
4 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui caramelizat cu gutui
Pui caramelizat cu gutui
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Cateva cuvinte despre gutui Cateva cuvinte despre gutui Retete cu... gutui Retete cu... gutui

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează