Mancarica de gutui

Mancarica de gutui
Felul principal
Ușor
40 min

Sa preparam impreuna o reteta usoara, cu un gust unic... ca la bunica.

Ingrediente

2

Preparare

Preparare10 min
Gătire30 min
  • Gutuile se spala, se curata de coaja si de eventualele portiuni stricate, se scobesc cu un cutit, pentru a indeparta partea tare si semintele.
  • Se taie in felii de 2-3 cm. Feliile se calesc pe toate partile in ulei incins.
  • Se scot pe o farfurie, iar in uleiul ramas se pun zaharul si fain. Se amesteca pana cand zaharul incepe sa se caramelizeze.
  • Se stinge cu apa si cu vin, se amesteca pana se dizolva totul.
  • Se da in cateva clocote, dupa care se adauga gutuile si sarea si se mai lasa sa fiarba 10-15 minute.

Punctează această reţetă

FAQ ❓

Care sunt beneficiile gutuilor în dietă?

Gutuile sunt bogate în fibre, vitamine și antioxidanți, contribuind la o digestie sănătoasă și la întărirea sistemului imunitar.
Prepararea mâncăricei de gutui durează aproximativ 40 de minute, incluzând 10 minute de pregătire și 30 de minute de gătire.
Deși gutuile oferă un gust unic, poți experimenta cu mere sau pere, dar rezultatul va fi diferit.
Un vin alb sec, precum Sauvignon Blanc sau Chardonnay, este ideal pentru a complementa aromele gutuilor.
Da, rețeta poate fi adaptată pentru vegani prin utilizarea unui ulei vegetal și evitarea ingredientelor de origine animală, cum ar fi untul sau smântâna.
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:
4.75/5, 12 voturi