Mancarica de gutui

(3.55/5 - 11 voturi)

Sa preparam impreuna o reteta usoara, cu un gust unic... ca la bunica.

Ingrediente

500 g gutui
100 g zahar
50 g faina
50 ml vin alb
250 ml apa
Sare
Ulei

Preparare

Etapa 1

Gutuile se spala, se curata de coaja si de eventualele portiuni stricate, se scobesc cu un cutit, pentru a indeparta partea tare si semintele.

Etapa 2

Se taie in felii de 2-3 cm. Feliile se calesc pe toate partile in ulei incins.

Etapa 3

Se scot pe o farfurie, iar in uleiul ramas se pun zaharul si fain. Se amesteca pana cand zaharul incepe sa se caramelizeze.

Etapa 4

Se stinge cu apa si cu vin, se amesteca pana se dizolva totul.

Etapa 5

Se da in cateva clocote, dupa care se adauga gutuile si sarea si se mai lasa sa fiarba 10-15 minute.

Întrebări:








Punctează această reţetă:


Rețete inrudite

Rețete

Articole conexe

Retete cu ... gutuiRetete cu ... gutuiCateva cuvinte despre gutuiCateva cuvinte despre gutuiMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale