Mancarica de gutui

(3.55/5 - 11 voturi)

Sa preparam impreuna o reteta usoara, cu un gust unic... ca la bunica.

Ingrediente:

500 g gutui
100 g zahar
50 g faina
50 ml vin alb
250 ml apa
Sare
Ulei

Preparare:

Etapa 1:

Gutuile se spala, se curata de coaja si de eventualele portiuni stricate, se scobesc cu un cutit, pentru a indeparta partea tare si semintele.

Etapa 2:

Se taie in felii de 2-3 cm. Feliile se calesc pe toate partile in ulei incins.

Etapa 3:

Se scot pe o farfurie, iar in uleiul ramas se pun zaharul si fain. Se amesteca pana cand zaharul incepe sa se caramelizeze.

Etapa 4:

Se stinge cu apa si cu vin, se amesteca pana se dizolva totul.

Etapa 5:

Se da in cateva clocote, dupa care se adauga gutuile si sarea si se mai lasa sa fiarba 10-15 minute.


Printează paginaAdaugă la favorite



Punctează această reţetă:


Întrebări:



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăUn fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei
(c) Madeinwork | Mențiuni legale