Petitchef

Mancarica de gutui

Felul principal
2 porții
10 min
30 min
Ușor
Sa preparam impreuna o reteta usoara, cu un gust unic... ca la bunica.

Ingrediente

Numarul de porții: 2
500 g gutui

100 g zahar

50 g faina

50 ml vin alb

250 ml apa

Sare

Ulei

Preparare

  • Gutuile se spala, se curata de coaja si de eventualele portiuni stricate, se scobesc cu un cutit, pentru a indeparta partea tare si semintele.
  • Se taie in felii de 2-3 cm. Feliile se calesc pe toate partile in ulei incins.
  • Se scot pe o farfurie, iar in uleiul ramas se pun zaharul si fain. Se amesteca pana cand zaharul incepe sa se caramelizeze.
  • Se stinge cu apa si cu vin, se amesteca pana se dizolva totul.
  • Se da in cateva clocote, dupa care se adauga gutuile si sarea si se mai lasa sa fiarba 10-15 minute.





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Gem de gutui cu dovleac
Gem de gutui cu dovleac
10 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Gem de gutui cu nuca
Gem de gutui cu nuca
8 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Budinca de gutui
Budinca de gutui
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Ceafa de porc cu gutui
Ceafa de porc cu gutui
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Compot de gutui
Compot de gutui
10 porții
1h40m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Gutui coapte cu sirop de vin roșu
Gutui coapte cu sirop de vin roșu
4 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Cateva cuvinte despre gutuiCateva cuvinte despre gutuiRetete cu ... gutuiRetete cu ... gutui

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: