Petitchef

Mancarica de gutui

Felul principal
2 porții
10 min
30 min
Ușor
Sa preparam impreuna o reteta usoara, cu un gust unic... ca la bunica.

Ingrediente

Numarul de porții: 2
500 g gutui

100 g zahar

50 g faina

50 ml vin alb

250 ml apa

Sare

Ulei

Preparare

  • Gutuile se spala, se curata de coaja si de eventualele portiuni stricate, se scobesc cu un cutit, pentru a indeparta partea tare si semintele.
  • Se taie in felii de 2-3 cm. Feliile se calesc pe toate partile in ulei incins.
  • Se scot pe o farfurie, iar in uleiul ramas se pun zaharul si fain. Se amesteca pana cand zaharul incepe sa se caramelizeze.
  • Se stinge cu apa si cu vin, se amesteca pana se dizolva totul.
  • Se da in cateva clocote, dupa care se adauga gutuile si sarea si se mai lasa sa fiarba 10-15 minute.

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Gutui murate - ecetes birsalma
Gutui murate - ecetes birsalma
12 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Mancare de gutui
Mancare de gutui
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Placinta de post cu gutui
Placinta de post cu gutui
4 porții
1h30m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Dulceata de gutui
Dulceata de gutui
8 porții
2h30m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Marmelada de gutui
Marmelada de gutui
4 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Compot de gutui
Compot de gutui
10 porții
1h40m
Ușor
4.7 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.