-
Acasă - Petitchef
-
Rețete
-
Felul principal
-
Retete cu gutui
-
Mancarica de gutui
Mancarica de gutui
Sa preparam impreuna o reteta usoara, cu un gust unic... ca la bunica.
Preparare
-
Gutuile se spala, se curata de coaja si de eventualele portiuni stricate, se scobesc cu un cutit, pentru a indeparta partea tare si semintele.
-
Se taie in felii de 2-3 cm. Feliile se calesc pe toate partile in ulei incins.
-
Se scot pe o farfurie, iar in uleiul ramas se pun zaharul si fain. Se amesteca pana cand zaharul incepe sa se caramelizeze.
-
Se stinge cu apa si cu vin, se amesteca pana se dizolva totul.
-
Se da in cateva clocote, dupa care se adauga gutuile si sarea si se mai lasa sa fiarba 10-15 minute.
Întrebări:
Rețete inrudite
Articole conexe
Ultimele articole
Rețete