Petitchef

Pui caramelizat cu gutui

Felul principal
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se parleste puiul si se spala bine. E nu sar nici o data peste partea cu parlitul puiului pentu ca in primul rand mai distruge din microbi si in al doilea rand pentru ca cei de la abator nu implinesc nici o data satandarul meu in curatarea puiului de puf si tulei.Puiul se portioneaza si se codimenteaza, apoi se lasa la macerat cam jumatate de ora.
  • Intre timp curatam ceapa si o tocam marunt. Punem o tigaie antiaderenta pe foc cu putin ulei si punem puiul l-a prajit apoi il scoatem la scurs pe hartie absorbanta. Gutuile se taie in 8 si apoi se pun la prajit in uleiul in care a fost prajit si puiul. Gutuile trebuiesc taiate fix inainte de a le pune la prajit ca sa nu oxideze.
  • Si gutuile se scot la scurs pe hartie absorbanta. Intr-o tigaie curata se pune ceapa la prajit cu ulei de la pui, dar filtrat de eventualele "arsuri". Intre timp se pregateste sosul caramel, se pune zaharul la topit intr-o craticioara si apa se pune la incalzit.
  • Cand zaharul s-a topit(fara sa se arda) si are o culoare de caramel se adauga apa calduta si se tine pe foc pana se topeste bine tot zaharul. Siropul se toarna peste ceapa si se amesteca. Apoi se pun si gutuile si se toarna totul intr-o tava pentru cuptor. Deasupra se aseaza cu grija bucatile de pui.
  • Se da la cuptor pana scade sosul; intre timp puiul se mai intoarce cand pe o parte cand pe alta. Cand sosul a mai scazut se toarna incet vinul pe deasupra puiului si se mai da la cuptor. Puiul o sa se inchida la culoare pentru ca se caramelizeaza dar nu va faceti grij e delicios.
  • Cand a scazut sosul atat cat va doriti se scoate de la cuptor. E il servesc mereu cu piure de cartofi si cu acritura, muraturi de data asta.


Poze

Pui caramelizat cu gutui
Pui caramelizat cu gutui - poza 2
Pui caramelizat cu gutui - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

30/10/2013

Am sa o incerc
mi se pare destul de delicioasa

(1) (0) Abuz
27/10/2013

Super bun

(1) (0) Abuz
22/01/2013

Pare destul de interesanta. Ma gandesc ca este o mancare cu gust dulce. Dar am sa o incerc.

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pui cu smantana si ciuperci - petitchef
Pui cu smantana si ciuperci - petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui cu taitei (expres)
Pui cu taitei (expres)
1 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui prăjit coreean cu sos picant gochujang - dakgangjeong
Pui prăjit coreean cu sos picant gochujang - dakgangjeong
2 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui cu miere si mustar
Pui cu miere si mustar
4 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui tandoori petitchef
Pui tandoori petitchef
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.9 / 5

Articole conexe

Cum sa faci zahar caramelizat Cum sa faci zahar caramelizat Cateva cuvinte despre gutui Cateva cuvinte despre gutui Retete cu... gutui Retete cu... gutui

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează