Petitchef

Carne de porc cu gutui

Felul principal
6 porții
20 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Saramura:

Preparare

  • Intr-un castron mare se amesteca ingredientele de saramura impreuna. Se azeaza cotletul in saramura, se amesteca si se acopera si se pune la rece cel putin o ora sa peste noapte.
  • Se pune apa la fiert, se adauga musarul , se amesteca bine. Se adauga cuisoare, ienibahar, piper, sare si scortisoara. Se fierbe timp de aproximativ 10 min.
  • Se curata gutuile si se taie cuburi. Se scot cotletele de la saramura si se aseaza pe un prosop de hartie. Se ia jumatate se sos si se ung cotletele. Se pun pe gratar si se gatesc timp de aproximativ 8 - 9 min. pe o parte, apoi se intorc si se lasa pana cand carnea este bine patrunsa.
  • In timp ce carnea de porc este la gatit, se pun gutuile intr-o oala mica, impreuna cu restul de sos, la fiert pentru aproximativ 10 min. se scoate carnea si se asezoneaza cu sosul de gutui.


Întrebări:




Comentarii:

17/09/2011

Presupun ca este delicioasa, am s-o prepar cind voi cumpara cotlete de porc, nu am avut cunostinta de acest fel de reteta.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Compot de gutui
Compot de gutui
10 porții
1 h 40 m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Mancarica de gutui
Mancarica de gutui
2 porții
40 min
Ușor
4.9 / 5
Rețetă Rulouri din carne porc cu sos de ciuperci
Rulouri din carne porc cu sos de ciuperci
2 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum să gătești un cotlet de porc în tigaie?
Cum să gătești un cotlet de porc în tigaie?
2 porții
17 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
4 porții
1 h 38 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2 h 15 m
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Am plecat la colindat, la piftii de degustat... Am plecat la colindat, la piftii de degustat... Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează