Petitchef

Gutui si mere caramelizate

Altele
2 porții
15 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
2 mere,


100 g zahar,

2 lingurite cu scortisoara.

2 linguri cu vin rosu.

Preparare

  • Se inlatura cotorul de la mere si de la gutui, pastram coaja. Se taie in felii atat gutuile cat si merele.
  • Pe o plita, un pic adanca , coacem gutuile, apoi adaugam si merele, zaharul si scortisoara.
  • Amestecam usor, in timp zaharul se va carameliza. Lasam pe foc pentru 5 minute la foc potrivit. Scoatem fructele pe un platou.
  • Turnam 2-3 linguri de vin rosu sa se dizolve zaharul caramelizat. Sosul se toarna peste fructe.
  • Se poate servi atat fierbinte, cat si rece.

Întrebări:




Comentarii:

07/11/2012

I-mi place
viki

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Gutui coapte
Gutui coapte
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Gutui coapte cu sirop de vin roșu
Gutui coapte cu sirop de vin roșu
4 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Crumble cu mere (vegan si fara gluten)
Crumble cu mere (vegan si fara gluten)
6 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Placinta cu mere si scortisoara-Petitchef
Placinta cu mere si scortisoara-Petitchef
6 porții
1h10m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tarta Normanda cu mere si migdale
Tarta Normanda cu mere si migdale
10 porții
2h50m
Ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseCateva cuvinte despre gutuiCateva cuvinte despre gutuiRetete cu ... gutuiRetete cu ... gutuiMerele coapte, un desert clasic de iarna!Merele coapte, un desert clasic de iarna!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.