Petitchef

Mazare cu friganele

Felul principal
4 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Ingrediente soté:

Ingrediente friganele:

Preparare

  • Ceapa, taiata marunt, se caleste in putin ulei pana se inmoaie. Se adauga faina si se amesteca cu uleiul pana rezulta o pasta maronie (atentie sa nu ardeti faina!). Se adauga laptele si un pahar de apa amestecand mereu, boiaua, mazarea congelata si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 20 minute.
  • Pe parcurs se completeaza cu apa daca este nevoie. La sfarsit se adauga untul taiat bucatele si se presara deasupra cu marar. Cratita se ia imediat de pe foc si se acopera cu un capac. Mancarea se lasa sa se odihneasca vreo 5-10 minute.
  • Daca nu aveti la indemana mazare congelata puteti folosi mazare de la conserva, dar in cazul acesta timpul de fierbere se injumatateste.
  • Intr-o farfurie adanca se bate oul ca pentru omleta, se adauga putina sare si se amesteca cu 2 linguri de lapte. Feliile de paine se trec prin ou si se prajesc pe ambele parti in uleiul incins. Dupa ce se scot din tigaie se presara cu zahar. Se servesc calde.


Poze

Mazare cu friganele
Mazare cu friganele - poza 2
Mazare cu friganele - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

sorin_s2015
sorin_s2015, 25/11/2018

Fara zahar !

(0) (0) Abuz
24/05/2013

Folosit mazare congelata( 907 grame) de aici din uk ( (Londra). La Coop.eu prefer cu carne așa ca am luat niște piept de pui tăiat cubulete si l-am prajit cum urmează: într-o tigai John-stick(ceramic) am pus ulei de masline de gatit si am pus boia de ardei iute afumat si praf de usturoi si am prajit pieptul de pui pt cca 2-3 minute amestecand continuu., apoi am pus carnea peste Mazăre si lăsat la fiert pt încă 2-4 minute. A ieșit minunat! In loc de sra am folosit vegeta pt mai mult gust/ flavoare. Succes!
Bogdan Anastasescu , Londra

(2) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Friganele cu unt de arahide si gem de fructe rosii
Friganele cu unt de arahide si gem de fructe rosii
5 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Friganele cu pesto
Friganele cu pesto
6 porții
20 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Frigănele-petitchef
Frigănele-petitchef
10 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Croissante friganele la cuptor
Croissante friganele la cuptor
2 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Supa rece de mazare cu menta
Supa rece de mazare cu menta
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Articole conexe

French toast sau friganele? French toast sau friganele?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează