Petitchef

Musaca de vinete cu carne de curcan si costita

Felul principal
8 porții
90 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
300 g carne de curcan tocata

100 g costita afumata

1-2 vinete tinere (1kg)

1 dovlecel


3-4 rosii

1 ardei gras rosu

1 ardei peperoni nu prea iute

4-5 cartofi potriviti

100 g ciuperci

1 legatura patrunjel

1 ou

2-3 linguri faina

2-3 linguri smantana

50 ml lapte

50 ml ketchup

100 ml bulion

optional 50 g cascaval

3-4 linguri ulei de masline

2 linguri ulei sau putina margarina pentru uns tava

sare, piper, paprika, curry, cimbru

1 cub/lingurita concentrat ciuperci

Preparare

  • Se curata de coaja si se taie felii de 6-7 mm grosime vinetele, dovlecelul, morcovii si cartofii.
    Intr-o tigaie antiaderenta puneti putin ulei de masline si prajiti putin pe ambele parti vinetele, dovlecelul, morcovii si cartofii condimentandu-le pe toate, apoi le scoateti cu o spatula intr-un castron.
  • Puneti in tigaie uleiul de masline ramas si caliti ceapa taiata marunt, ardeiul gras si peperoni taiati felii subtiri, o rosie decojita taiata cubulete mici, carnea tocata, costita taiata marunt si ketchup. Caliti-le 10-15 minute la foc mic, apoi condimentati cu sare, piper, paprika, curry, cimbru, adaugati concentratul si ciupercile taiate felii subtiri, verdeata tocata.
  • Ungeti o tava mai inalta cu ulei sau margarina si tapetati-o cu putina faina. Asezati in straturi legumele calite incepand cu cartofii, morcovii, dovleceii, carnea calita cu legumele din tigaie. Peste carne asezati feliile de vinete, turnati bulionul si 200-300 ml apa.
  • Acoperiti totul cu felii de rosii. Inveliti tava cu folie de aluminiu (staniol) deasupra si dati-o la cuptorul incins 30 de minute la foc mediu.
    Intr-un castronel amestecati oul cu faina ramasa, smantana si laptele. Scoateti tava din cuptor, indepartati folia si turnati uniform compozitia din castronel.
  • Mai dati la cuptor 30 minute la foc mic. Cine doreste poate presara deasupra cascaval ras cu 5 minute inainte de a scoate tava din cuptor. Se lasa la racorit, apoi se taie in portii.
    Asezati musacaua pe farfurii, garnisiti cu putina smantana si frunze de patrunjel si cateva linguri din sosul ramas in tava.

Poze

Musaca de vinete cu carne de curcan si costita, poza 1Musaca de vinete cu carne de curcan si costita, poza 2Musaca de vinete cu carne de curcan si costita, poza 3Musaca de vinete cu carne de curcan si costita, poza 4Musaca de vinete cu carne de curcan si costita, poza 5Musaca de vinete cu carne de curcan si costita, poza 6Musaca de vinete cu carne de curcan si costita, poza 7Musaca de vinete cu carne de curcan si costita, poza 8Musaca de vinete cu carne de curcan si costita, poza 9Musaca de vinete cu carne de curcan si costita, poza 10

Întrebări:




Comentarii:

04/08/2011

Shit !

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Musaca à la grecque
Musaca à la grecque
6 porții
1h35m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Aperitiv cu carne uscata
Aperitiv cu carne uscata
8 porții
1h8m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Vinete tempura
Vinete tempura
6 porții
1h19m
Foarte ușor
1 / 5
Rețetă Musaca de vinete cu carne
Musaca de vinete cu carne
2 porții
50 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Musaca de vinete si carne de vita
Musaca de vinete si carne de vita
4 porții
1h30m
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Musaca de cartofi si vinete
Musaca de cartofi si vinete
8 porții
1h50m
Ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Carnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne!Carnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne!15 retete cu carne de curcan15 retete cu carne de curcanCine nu iubeste salata de vinete?Cine nu iubeste salata de vinete?Retete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minute

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: