Petitchef

Musaca de vinete

Felul principal
6 porții
50 min
80 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
6 vinete mijlocii

800 g carne macinata (de vita + oaie sau numai de vita)

1 ceapa mare

4 rosii

sare si piper

ulei pentru prajit vinetele (cum vinetele absorb mult ulei le prajiti si pe masura ce au absorbit uleiul, varsati inca un pic de ulei, pana cand a-ti preparat toate feliile)


Pentru sos :

2 pahare de smantana lichida

2 oua

2 linguri de faina

sare

2-3 linguri de zeama de carne sau apa

1 lingura de patrunjel tocat

Preparare

  • Musaca , exista multe tipuri de musaca de legume: de vinete, de cartofi, de dovlecei... sau cu diferite sosuri - sos Bechamel sau un sos cu smantana .
    Am facut deja varianta de musaca de cartofi cu carne de pui, deci voi schimba legumele si tipul de carne.
    Voi face si cea cu dovlecei, pentru ca este sezonul...

    Taiati vinetele de 0.5 cm grosime in lungime.
    Presarati cu sare fiecare felie si lasati sa se scurga zeama neagra de vinete, minimum 30 minute.

    Intre timp, treceti carnea prin masina de tocat.

    Curatati si tocati marunt ceapa, pe care o puneti la prajit cu 1 lingura de ulei.

    Peste ceapa adaugati carnea tocata, asezonati cu sare si piper, lasati sa se prajeasca inca 5 minute.

    Curatati rosiile de coaja, taiati in bucatele si adaugati peste carne, lasati inca 15-20 minute la prajit, carnea trebuie sa ramana mustoasa.

    Preancalziti cuptorul la 180°C.

    Fiecare felie de vanata, o treceti in apa, o scurgeti cu un servetel si o puneti la prajit intr-o cratita in uleiul incins. Prajiti feliile de vinete pe fiecare parte, pana cand capata culoare.

    Intr-un vas care il puneti in cuptor, alternati un strat de vinete, unul de carne, pana cand a-ti terminat si legumele si carnea, terminati cu vinetele.

    Puneti in cuptor timp de 30 minute.

    Preparati sosul : amestecati smantana cu oul, faina si sarea si cu restul de zeama de carne care a ramas (2-3 linguri ) sau apa.

    Se scate vasul din cuptor, se varsa sosul, se pune patrunjelul tocat si lasati in cuptor inca 10-15 minute, pana cand se rumeneste suprafata.

    Serviti imediat.



Comentarii (44):

ionela60, 23/06/2015

Foarte buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
24/01/2014

Fooooaaaaarte buna. Un gust curat si bun, am înlocuit cele 4 roșii cu o cutie de roșii cirio si cam asta , e perfect

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
01/12/2013

Super bun, recomand aceasta reteta tuturor! Miami!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
02/09/2013

Cam prea multe prajeli

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/07/2013

EXCELENT

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
02/07/2013

Eu sunt untima :)))

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/06/2013

Super retete

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/04/2015

Delicioasa
timp putin de lucru

(0) (0) Abuz
02/07/2014

Ooooooooooaaaaaaooooooooooo ce schifo(greata))))vinete FRIPTE IN ULEI SI FAINA OU cite chilograme aveti dv?

(0) (1) Abuz
07/11/2013

Superrrrrrrrrrrrrrr

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Musaca à la grecque
Musaca à la grecque
6 porții
1h35m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Harira, supa marocana
Harira, supa marocana
8 porții
1h40m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tajine cu chiftele
Tajine cu chiftele
8 porții
1h20m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Musaca de vinete si dovlecei
Musaca de vinete si dovlecei
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Musaca de vinete cu carne de curcan si costita
Musaca de vinete cu carne de curcan si costita
8 porții
2 ore
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Cine nu iubeste salata de vinete?Cine nu iubeste salata de vinete?Si noi ce mai pregatim cu ...vinete?Si noi ce mai pregatim cu ...vinete?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: