Petitchef

Musaca moldoveneasca

Felul principal
8 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

1 kg de cartofi

2-3 cepe medii

sare, piper, boia

o lingura unt

2 linguri smantana.

Preparare

  • Curatat cartofii, taiat cubulete si pus la fiert. adaugat si sare in apa.Intre timp, ocupat de carne taiat ceapa si am pus-o la calit.
  • Adaugat carnea, sarea, piperul, boiaua de ardei dulce si lasat carnea la prajit, amestecand din cand in cand.Dupa ce au fiert cartofii, pasat ca pentru pireu, adaugat untul si smantana.
  • Intr-un vas de yena, pus un strat de cartofi, un strat de carne si incheiat cu cel de cartofi. Daca faceti o cantitate mai mare, puteti avea mai multe straturi de carne si cartofi. Trebuie insa ca ultimul strat sa fie de cartofi.
  • Peste ultimul strat de cartofi se pune branza rasa si se da la cuptor pentru 15-20 de minute.Poza de final. gresit pentru ca facut un pireu cam moale, nu a iesit chiar atat de aspectoasa, dar a fost gustoasa.

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Musaca à la grecque
Musaca à la grecque
6 porții
1h35m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Gratin de cod si smantana
Gratin de cod si smantana
6 porții
1h5m
Ușor
5 / 5
Rețetă Supa crema de napi, cartofi si bacon
Supa crema de napi, cartofi si bacon
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Musaca de cartofi
Musaca de cartofi
4 porții
1h10m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Musaca de cartofi
Musaca de cartofi
2 porții
1 oră
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Musaca de cartofi
Musaca de cartofi
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.