Petitchef

Musaca de cartofi

Aperitiv
6 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Cartofii se fierb in coaja.
    Dupa ce s-au racit se curata si se taie felii .
    Asezam intr-o forma de gratenun strat de felii dupa care turnam compozitia de carne pe care preparat-o astfel :
    Intr-o cratita punem 3-4 linguri de ulei peste care adaugam doua cepe tocate marunt .
  • Dupa ce s-au calit cateva minute adaugam carnea tocata si calim in continuare.Turnam peste amestec doua cani de supa sau apa ,rosiile in bulion,condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba la foc mic pana ce scade.
  • Dupa ce s-au calit cateva minute adaugam carnea tocata si calim in continuare.Turnam peste amestec doua cani de supa sau apa ,rosiile in bulion,condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba la foc mic pana ce scade.
  • Lasam compozitia sa se tempereze dupa care o amestecam cu ouale batute si patrunjelul verde tocat marunt
    Dupa ce asezat si stratul de carne completam cu cel de -al doilea strat de cartofi felii peste care turnam sosul alb si presaram cascaval ras.
  • Sosul se prepara astfel :topim untul intr-o tigaie adaugam doua linguri de faina si amestecam pana ce se incorporeaza.Peste amestec turnam incet laptele amestecand continuu sa nu faca gogoloase.
  • Sosul se prepara astfel :topim untul intr-o tigaie adaugam doua linguri de faina si amestecam pana ce se incorporeaza.Peste amestec turnam incet laptele amestecand continuu sa nu faca gogoloase.
  • Dupa ce a inceput sa fiarba adaugam smantana ,sare,piper si il tinem pe foc pana ce devine o pasta omogena.
    Forma de graten o introducem la cuptor timp de 30 min pana ce se rumeneste frumos deasupra.

Rețete inrudite

YouTube

Musaca à la grecque



Poze

Musaca de cartofi
Musaca de cartofi - poza 2
Musaca de cartofi - poza 3
Musaca de cartofi - poza 4
Musaca de cartofi - poza 5
Musaca de cartofi - poza 6
Musaca de cartofi - poza 7

Întrebări:




Comentarii (14):

multimedia, 17/05/2016

Foarte bun

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 22/05/2022

Asta-i lasagna cu cartofi in loc de foi de lasagna, n-are nicio treaba cu musacaua! La musaca nu se face niciodata sos bechamel, ci numai la lasgna! Le-ai amestecat de nu mai stii ce este, nu ma stii ce mananci!

(1) (1) Abuz
17/11/2016

Azi o fac :d

(0) (1) Abuz
10/02/2014

Excelent de buna!

(0) (1) Abuz
05/02/2014

Superba !!!!!!!

(0) (1) Abuz
22/11/2013

Excelent

(0) (1) Abuz
31/10/2013

Super

(0) (1) Abuz
26/10/2013

E foarte aspectoasa

(0) (1) Abuz
21/09/2013

Foarte buna. Copiii mei sunt inebuniti dupa ea.

(0) (1) Abuz
10/04/2013

E buna

(0) (1) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Musaca à la grecque
Musaca à la grecque
20 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Cartofi umpluti cu bacon si cascaval
Cartofi umpluti cu bacon si cascaval
8 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Ragoût cu vita si cartofi - reteta rapida
Ragoût cu vita si cartofi - reteta rapida
4 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Midii cu cartofi prajiti
Midii cu cartofi prajiti
2 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Salata de linte si cartofi dulci
Salata de linte si cartofi dulci
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete cu cartofi dulci Retete cu cartofi dulci Weekendul motiv de Brunch? Weekendul motiv de Brunch? Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează