Petitchef

Musaca de cartofi cu carne

Felul principal
6 porții
40 min
2 ore
Ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Incingem cuptorul.

    O cratita incapatoare si cu peretii mai inalti se unge cu ulei.

    Intr-o alta cratita se pune la calit ceapa taiata marunt. Cand e sticloasa, adaugam carnea tocata si lasam pe foc mic, amestecand des. Cand carnea isi schimba culoarea, adaugam condimente dupa gust, mai lasam un pic pe foc, apoi dam la o parte.
    Cartofii se curata de coaja si se taie feliute subtirele. Cu aceste feliute vom acoperii fundul cratitei unse cu ulei, formand astfel un strat.
    Peste acest prim strat vom pune jumatate din carnea calita cu ceapa si condimente, apoi un alt strat de feliute de cartofi, cealalta jumatate de carne, terminand cu un strat de feliute de cartofi.
    Deasupra si in interior se mai pot pune feliute de rosii si de ardei.

    Turnam o cana de apa (cca 300ml) si acoperim cratita cu o folie de aluminiu careia ii facem doua gaurele mici (pentru abur). Bagam la cuptor la foc potrivit si lasam pana sunt toate fierte (cca 40/50 minute). Scoatem cratita din cuptor si turnam peste cartofi 3 oua batute cu smantana si cu laptele. Celelalte doua oua le amestecam cu faina si le turnam la sfarsit peste cartofi. Mai lasam totul la cuptor pana se formeaza deasupra o crusta frumoasa si colorata.

    Este foarte buna si calda si rece. Rece se taie mai frumos in felii.
    Pofta buna!

Rețete inrudite

YouTube

Musaca à la grecque



Poze

Musaca de cartofi cu carne
Musaca de cartofi cu carne - poza 2
Musaca de cartofi cu carne - poza 3

Întrebări:




Comentarii (39):

Florin, 25/01/2018

Extraordinar de bun.o chestie apa mai putin in rest totul este extraordinar nota 10 .multumesc pentru reteta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/01/2015

Excelent!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/03/2014

Iami....ff bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
28/01/2014

Foarte delicioasa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
27/11/2013

Sant gresite cantitatile. Carnea doar jumate cit cartofii. Apropos cartofii se introduce asa cruzi in castron sau de prajesc cum mai toata lumea spune

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/10/2013

Mmmmmmm

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/08/2013

Delicoso my or names or one fit buc

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
25/01/2015

Foarte bună, dar puteți încerca cartofii făcându-i piure.

(0) (0) Abuz
27/09/2014

Este nemaipomenita, superba va urez pofta buna

(0) (0) Abuz
11/07/2014

Oooooooooooooook !!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 4

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Musaca à la grecque
Musaca à la grecque
20 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Gratin irezistibil cu cartofi si somon fumé!
Gratin irezistibil cu cartofi si somon fumé!
4 porții
55 min
Foarte ușor
1 / 5
Rețetă Supa crema de napi, cartofi si bacon
Supa crema de napi, cartofi si bacon
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Cartofi copți și acoperiți cu bacon afumat
Cartofi copți și acoperiți cu bacon afumat
2 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Cartofi umpluti cu bacon si cascaval
Cartofi umpluti cu bacon si cascaval
8 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
4.9 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează