Petitchef

Muschi de vita la gratar cu ceapa, usturoi si cartofi copti in coaja

Club43ers mai multe rețete
(3.67/5 - 6 voturi)
Felul principal
6 porții
90 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

6 porții
- 500 g ceapa, tocata mare

- 2 capatani de usturoi, curatate

- 8 cartofi de marime mica sau medie, spalati

- 3 linguri ulei de masline

- 1 lingurita otet

- 2 linguri patrunjel proaspat tocat

- Sare si piper negru

- 4 felii de muschi (aprox. 125 gr fiecare)

- 1 lingura sos Worcestershire

Preparare

Etapa 1

Se incalzeste cuptorul la 200°C.Se pun ceapa, usturoiul si cartofii intr-o tava de cuptor.Se stropesc cu 1 lingura ulei de masline, se acopera cu o folie de aluminiu si se dau la cuptor 1h - 1h 15 minute, pana devin moi.

Etapa 2

Dupa ce legumele s-au facut, se pun intr-un castron si se amesteca cu 1 lingura ulei de masline, otet si patrunjel tocat, apoi se sareaza si pipereaza dupa gust.

Etapa 3

Se incalzeste o tigaie tip gratar la flacara puternica.Se indeparteaza portiunile de grasime de pe carne.Feliile se freaca cu 1 lingura ulei de masline si sos Worcestershire.Se sareaza si pipereaza dupa gust, apoi se prajesc pe gratar pe fiecare parte, pana s-au facut.Se servesc cu legumele copte.






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Cartofii - fel de mancare sau garnitura?Cartofii - fel de mancare sau garnitura?Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Ciupercile și bucătăria româneascăCiupercile și bucătăria românească

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: