Petitchef

Gulas

Felul principal
4 porții
40 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

pt garnitura :

pt galuste :

Preparare

  • In continuare, nu nicio poza pas cu pas, pentru ca aparatul meu foto a fost plecat de acasa, in cu totul alte scopuri decat cele de a poza preparate culinare.
  • Preparare galuste : se framanta o coca din faina, ou, sare si unt, apoi se modeleaza bile care se fierb in apa clocotita, dupa care se scot.
  • Se taie carnea cubulete, apoi se prajeste in 50 ml ulei si putina apa, apoi se pune deoparte, la cald. In aceeasi cratita in care calit carnea, adaugam restul de ulei, si calim ceapa taiata marunt si ardeii.
  • Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam peste carnea, pasta de tomate dizolvata in putina apa, si condimentele din plic. Ei zic ca se fierbe 20 de minute la foc mic, timp in care ar trebui sa fiarba carnea. Eu zic ca asta e o aberatie, sau ma rog... carnea mea a fiert peste o ora, timp in care adaugat cam 2 pahare de apa.
  • Cand carnea este fiarta, adaugam galustele, vinul, usturoiul trecut prin presa si mai fierbem 10-15 minute. Gulasul se serveste cu cartofi natur, peste care am pus un sos facut din unt topit amestecat cu patrunjel tocat marunt.

Rețete inrudite

YouTube

French taco


Poze

Gulas
Gulas - poza 2

Întrebări:

Chiar atat de proasta esti ???

Răspuns:

Ma, eu nu ma consider. Dar cu siguranta tu esti cam redus/a mintal. Numai un asemenea specimen ar putea avea asemenea preocupari.




Comentarii:

Emilia, 09/11/2017

Nici pe departe nu este reteta de gulaș;nici nu pot sa spun" autentic", ptr.ca, atunci când spui "gulas" nu exista autentic sau "pe langa".Deci, NU CREDEȚI TOT CE CITIȚI postat de oricine.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
SilviaU
Răspuns SilviaU:

Ok :)

08/11/2017

Apreciez. raspunsul dat d-nei de mai sus Unele gospodine isi dau aere de mari bucatarese,ceace nu este corect

(1) (0) Abuz
SilviaU
Răspuns SilviaU:

Asa e :).

constanta_s2014
constanta_s2014, 08/11/2017

Eu in locul tau as renunta si la plicul de condimente si as pune doar chimen, foaie de dafin si neaparat paprika. Poti face gulasul cu cartofi sau cu galuste dar nu si una si alta.

(0) (0) Abuz
SilviaU
Răspuns SilviaU:

Reteta e din 2009, intre timp am renuntat la plicul de la Fuchs. O sa va contrazic, gulas se poate face foarte bine si cu galuste si cu cartofi, asa am mancat si la mama lui acasa, asa fac si unguroaicele aici in Ardeal.

08/11/2017

Eu nu cred ca asa este reteta de Gulas cred ca atunci cand publici o reteta tu trebue sa o faci de mai multe ori si sa fii sigura ce publici ( Ei zic ca se fierbe 20 de minute) cine sant ei ??? de cine este facuta reteta???? cine este autorul retetei??? Publicati retetele facute de altcineva ???

(1) (0) Abuz
SilviaU
Răspuns SilviaU:

"Ei" sunt cei de la Fuchs, pe pliculetul cu condimente era si reteta. Si nu, eu nu procedez asa, nu fac o reteta de cateva ori si o pun pe site. O fac, si o postez. De ce? Pentru ca e site-ul meu, domeniul meu, platit, si fac ce doresc. Acum multi ani am fost de acord ca cei de la Petichef sa imi posteze din retete. Dar eu nu am schimbat stilul meu de posta. Eu nu sunt un standard in bucatarie. Daca cei de la PC aleg sa imi posteze retetele si unele devin surse de inspiratie pentru unii cititori, so be it. Nu e gulas, ba e gulas... Multi specialisti pe aici care isi dau cu parerea. Nici macar nu stiti cum functioneaza acest site. Of.

dora, 08/11/2017

Mult prea mult ulei; unde este boiaua? unde este iuteala din mincare, doar e o mincare ungureasca nu poloneza; galustele nunse fac bilute, aluatul pt galuste de gulyas este cu totul altfel!! pe scurt, documentati-va inainte de a publica; reteta poate fi buna dar nu sub nume de gulyas

(1) (0) Abuz
SilviaU
Răspuns SilviaU:

"Condimentele contin : sare, chilli, piper, chimen, usturoi, cimbru, patrunjel, foi de dafin, ardei granulat, ceapa."
Dora, reteta e din 2009, eram si eu mai tanara, incepatoare in bucatarie,intre timp am mai evoluat, nu mai fac galustele asa. :)


Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Hachis parmentier - varianta usoara
Hachis parmentier - varianta usoara
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Hachis parmentier (plăcinta ciobanului) de neratat
Hachis parmentier (plăcinta ciobanului) de neratat
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca
Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca
6 porții
4 h 20 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Chifteluțe turcești - köfte
Chifteluțe turcești - köfte
10 porții
20 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Chiftelute de vita cu parmezan
Chiftelute de vita cu parmezan
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Harira, supa marocana
Harira, supa marocana
8 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4.7 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează