Petitchef

Orez cu sofran si cardamom

Felul principal
2 porții
5 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
100 g orez Basmati

1 cana apa

4 pastai de cardamom verde

6 cuisoare

1/2 lingurita de sare

2-4 linguri de lapte

1/4 lingurita de firisoare de sofran, pisate

2 cepe verzi, tocate

Preparare

  • Se zdrobesc putin pastaile de cardamom, cat sa fie intredeschise. Se spala orezul in cateva ape, apoi se inmoaie 30 de minute. Se scurge apoi bine si se pune intr-o oala. Se adauga apa, pastaile de cardamom, cuisoarele si sarea. Se amesteca bine si se da lichidul in clocot. Se micsoreaza flacara, ca lichidul doar sa bolboroseasca usor, se acopera oala si se fierbe orezul circa 10 minute.
  • Intre timp se pune laptele intr-o craticioara, se adauga sofranul si se incalzeste la foc mic, amestecand.
  • Se scurge orezul, se transfera intr-o tigaie mare si curata si se adauga mixtura de lapte si sofran. Se acopera tigaia si se gateste orezul la foc foarte mic 5-6 minute. Se ia tigaia de pe foc si se lasa orezul sa stea acoperit, circa 5-10 minute, inainte de a se servi presarat cu ceapa verde.
  • Sfaturi:
    Acest orez poate fi consumat ca atare, sau ca garnitura pentru un preparat pe baza de carne.
  • Cei care tin post si vegetarienii pot inlocui laptele cu apa.



Comentarii:

16/09/2013

I love Asian food ;)

(0) (0) Abuz
18/02/2013

Foarte bun acest preparat

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Orez indian
Orez indian
2 porții
45 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Orez basmati cu sofran
Orez basmati cu sofran
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Orez cu pui si sofran - tahcheen ba morgh
Orez cu pui si sofran - tahcheen ba morgh
6 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Orez cantonez
Orez cantonez
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Risotto cu st jacques si sofran
Risotto cu st jacques si sofran
2 porții
50 min
Ușor
2.5 / 5
Rețetă Orez cu lapte si caramel sarat
Orez cu lapte si caramel sarat
6 porții
1h20m
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Orez cu lapte - desertul copilarieiOrez cu lapte - desertul copilarieiDe ce sa consumam orez brun?De ce sa consumam orez brun?Mirinul sau vinul dulce din orezMirinul sau vinul dulce din orez

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: