Petitchef

Risotto alla milanese

Felul principal
4 porții
10 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
350 g orez pentru risotto

1 ceapa mica alba

50 g parmezan proaspat ras

1/2 pahar vin alb

50 g unt

1,5 l supa de legume

2 pliculete sofran

Preparare

  • Supa de legume o pueti fave din legume deschidratate si putina sare. O tineti la cald pe aragaz.
  • Tocati ceapa fin, topiti intr-o cratita unul, adaugati ceapa si caliti. Adaugati orezul si il lasati pe foc pana devine sticlos. Turnati vinul alb si lasati sa se evapore. Adaugati trepatt supa de legume, amestecand prin orez.
  • Spre sfarsit dizolvati sofranul in putina supa. Il adaugati in orez. Cam in circa 20 de minute orezul este fiert.
  • Stingeti focul, adaugati parmezanul ras si amestecati. Veti vedea ca o sa capete o cremozitate aparte.

Poze

Risotto alla milanese, poza 1Risotto alla milanese, poza 2

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

RISOTTO KIT


Comentarii:

11/05/2017

Cum adica sa amestecam prin orez? trebuie amestecat constant. vinul nu se evapora, este absorbit de orez. se adauga supa pe masura ce lichidul este absorbit de orez. la sfarsit se pune unt cat o nuca si dupa aceea parmezanul. totul dureaza mai mult de 20 min.

(5) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă RISOTTO KIT
RISOTTO KIT
4 porții
1 oră
Foarte ușor
Rețetă Risotto cu st jacques si sofran
Risotto cu st jacques si sofran
2 porții
50 min
Ușor
3.5 / 5
Rețetă Risotto de quinoa si ciuperci
Risotto de quinoa si ciuperci
3 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Risotto alla marinara
Risotto alla marinara
4 porții
50 min
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Risotto alla salsiccia
Risotto alla salsiccia
2 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: