Petitchef

Risotto milanez

Felul principal
4 porții
15 min
22 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se incalzeste uleiul intr-o cratita ori tigaie mare, la temperatura medie . Se adauga ceapa si se amesteca pana devine transparenta, 8-10 minute.
  • Intre timp sofranul se adauga in supa fierbinte, amestecand putin sa se infuzeze cand ceapa a transparenta, se adauga orezul si se amesteca cu o lingura de lemn pana e putin prajit si opac, in jur de 3-4 minute. Se adauga vinul si cate putin din supa, amestecand incontinuu pana lichidul e absorbit.
  • Se tine pe foc pana orezul e fiert, desi al dente si cremos, cam 15 minute se adauga untul si cascavalaul si se amesteca pana s-au incorporat bine se serveste in farfurii incalzite, adaugand extra cascaval.

Rețete inrudite

YouTube

Întrebări:





Rețete inrudite

Rețetă Risotto cu legume
Risotto cu legume
4 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Risotto cu ciuperci
Risotto cu ciuperci
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Risotto cu creveti si mazare
Risotto cu creveti si mazare
4 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Risotto cu St Jacques si sofran
Risotto cu St Jacques si sofran
2 porții
50 min
Ușor
3.8 / 5
Rețetă RISOTTO KIT
RISOTTO KIT
4 porții
1 oră
Foarte ușor
Rețetă Risotto super cremos cu ciuperci
Risotto super cremos cu ciuperci
2 porții
1 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5


Articole conexe

Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.