Petitchef

Sholezard - orez iranian cu sofran si apa de trandafir

Desert
5 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 5
1 cana de 200 ml cu orez

5-6 cani apa

8 linguri zahar

1/4 lingurita sofran

1/4 - 1/3 cana apa de trandafir

2 linguri de migdale sau fistic

1 lingura scortisoara

Preparare

  • Spala orezul bine in trei ape. Se da orezul la fiert cu 4 cani de apa si zaharul. Se amesteca des ca sa nu se lipeasca.
  • Cand incepe sa dea in clocot se da la foc mediu si se mai tine pe foc inca vreo 30 minute. Se mai adauga apa cand scade.
  • Dupa 30 de minute se adauga sofranul putin sfaramat,zaharul si apa de trandafir.
  • Se mai tine cam 15-20 de minute amestecand des.
  • Trebuie sa aibe consistenta mamaligii,dar orezul sa nu devina pireu.
  • Se ia de pe foc si se pune in boluri individuale.
  • Se lasa sa se raceasca putin si se decoreaza ca in imagine.





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Risotto cu st jacques si sofran
Risotto cu st jacques si sofran
2 porții
50 min
Ușor
2.5 / 5
Rețetă Salata de orez (usor si simplu)
Salata de orez (usor si simplu)
7 porții
33 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Orez cantonez
Orez cantonez
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Shole zard - orez cu sofran
Shole zard - orez cu sofran
4 porții
30 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Orez cu sofran si cardamom
Orez cu sofran si cardamom
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Orez cu lapte - desertul copilarieiOrez cu lapte - desertul copilarieiRetete cu Bacon – ca sa ne lase gura apa!Retete cu Bacon – ca sa ne lase gura apa!De ce sa consumam orez brun?De ce sa consumam orez brun?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: