Petitchef

Sholezard - orez iranian cu sofran si apa de trandafir

Desert
5 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 5
1 cana de 200 ml cu orez

5-6 cani apa

8 linguri zahar

1/4 lingurita sofran

1/4 - 1/3 cana apa de trandafir

2 linguri de migdale sau fistic

1 lingura scortisoara

Preparare

  • Spala orezul bine in trei ape. Se da orezul la fiert cu 4 cani de apa si zaharul. Se amesteca des ca sa nu se lipeasca.
  • Cand incepe sa dea in clocot se da la foc mediu si se mai tine pe foc inca vreo 30 minute. Se mai adauga apa cand scade.
  • Dupa 30 de minute se adauga sofranul putin sfaramat,zaharul si apa de trandafir.
  • Se mai tine cam 15-20 de minute amestecand des.
  • Trebuie sa aibe consistenta mamaligii,dar orezul sa nu devina pireu.
  • Se ia de pe foc si se pune in boluri individuale.
  • Se lasa sa se raceasca putin si se decoreaza ca in imagine.

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Orez basmati cu sofran
Orez basmati cu sofran
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Orez cu pui si sofran - tahcheen ba morgh
Orez cu pui si sofran - tahcheen ba morgh
6 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Risotto cu St Jacques si sofran
Risotto cu St Jacques si sofran
2 porții
50 min
Ușor
3.5 / 5
Rețetă Salata de orez (usor si simplu)
Salata de orez (usor si simplu)
7 porții
33 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Cereale de orez expandat cu ciocolata
Cereale de orez expandat cu ciocolata
6 porții
20 min
Foarte ușor

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei