Petitchef

Paste cu pesto de fistic, o rețetă delicioasă și ușor de preparat

Am găsit rețeta ușoară și rapidă de pregătit pentru iubitorii de pesto, ca noi: Paste cu pesto de fistic!
Iată o idee de masă super simplă pentru prânz sau cină, care poate fi consumată fierbinte cu un strop de parmezan sau ca salată de paste la care se duc cu ușurință la serviciu sau la picnic. Și pentru a schimba puțin rețeta, am înlocuit mugurii de pin cu fistic care va da o aromă cu totul nouă preparatului tău de paste.
Acest pesto va merge la fel de bine cu paste lungi dar și cu paste scurte.

Felul principal
2 porții
5 min
8 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Decor:

Materiale

  • oală
  • tigaie
  • chopper

Preparare

  • Etapa 1 - Paste cu pesto de fistic, o rețetă delicioasă și ușor de preparat
    Fierbeți pastele fusilli în multă apă cu sare.
    Între timp pregătiți pesto de fistic: puneți busuiocul, parmezanul, uleiul de măsline și fisticul într-un chopper.
  • Etapa 2 - Paste cu pesto de fistic, o rețetă delicioasă și ușor de preparat
    Mixați până obțineți o pastă. Gustați și asezonați cu sare și piper dacă este necesar. Pasta este compactă: este normal, se va dilua mai târziu.
  • Etapa 3 - Paste cu pesto de fistic, o rețetă delicioasă și ușor de preparat
    Scurgeți pastele când sunt al dente și puneți apa de gătit deoparte. Turnați pesto de fistic într-o tigaie, turnați puțină apă de gătit de la paste, peste el și amestecați bine pentru a desface sosul. Adăugați pastele scurse și încorporați bine sosul. Adăugați mai multă apă de gătit dacă este necesar.
  • Etapa 4 - Paste cu pesto de fistic, o rețetă delicioasă și ușor de preparat
    Serviți pastele: presărați cu fistic tocat și ornați cu frunze de busuioc. Poftă bună!

Echipamente de gătit

Blender

Observații:

Cum se păstrează pastele cu pesto de fistic?
Vă recomandăm să le consumați imediat. Dacă vă mai rămân, puneți-le într-un recipient ermetic la frigider timp de 1 zi.

Ce formă de paste ar trebui să folosesc?
Noi am folosit fusilli, dar, puteți folosi și alte forme de paste. Puteți folosi paste scurte precum rigatoni și radiatori sau paste lungi precum spaghete sau linguine.

Cum să decorați pastele cu pesto de fistic?
Nu ezitați să adăugați de exemplu creveți, pancetta sau chiar roșii cherry dacă doriți ca preparatul să fie vegetarian.
Ne place să asociem pesto de fistic cu mortadella și burrata.

Cum se păstrează pesto de fistic?
Dacă a mai rămas pesto sau vrei să-l pregătești din timp, se poate păstra o săptămână la frigider într-un recipient ermetic. Vă recomandăm să turnați deasupra un strop de ulei de măsline pentru o mai bună conservare și pentru a preveni oxidarea.

Poze

Paste cu pesto de fistic, o rețetă delicioasă și ușor de preparat, poza 1
Paste cu pesto de fistic, o rețetă delicioasă și ușor de preparat, poza 2
Paste cu pesto de fistic, o rețetă delicioasă și ușor de preparat, poza 3
Paste cu pesto de fistic, o rețetă delicioasă și ușor de preparat, poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paste cu un sos de ton, fistic și lămâie
Paste cu un sos de ton, fistic și lămâie
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
3 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paste cu sos si ton
Paste cu sos si ton
3 porții
23 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paste cu dovleac
Paste cu dovleac
2 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Bucura-te de verde, mananca fasole verde! Bucura-te de verde, mananca fasole verde! Micul dejun - o gustare pe fuga sau o masa regeasca? Micul dejun - o gustare pe fuga sau o masa regeasca? 5 motive sa consumam fistic 5 motive sa consumam fistic

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.