Un prim fel de mâncare apetisant și foarte ușor de preparat. Spaghetele sunt învăluite într-o cremă ușoară și catifelată din brânză ricotta, flori de dovleac, busuioc și parmezan ras, apoi o notă crocantă este dată de fisticul tocat adăugat la finalul gătitului. Încercați rețeta dacă aveți chef de o mâncare vegetariană și gustoasă de vară.
Între timp, curățați florile de dovleac prin îndepărtarea pistilului (acest lucru ar putea face crema amară).
Treceți-le apoi sub jet de apă și uscați-le cu prosoape de hârtie.
Acum puneți-le în blender și adăugați ricotta, parmezanul, frunzele de busuioc (spălate și uscate), un strop de ulei, sare și piper. Mixați până devine cremos.
Se toarnă smântâna în tigaie și se diluează cu puțină apă de gătit de la paste, apoi se amestecă.
Se adaugă pastele, scurse al dente (se păstrează puțină apă de gătit deoparte) și se amestecă bine. Dacă este necesar, se mai adaugă puțină apă de gătit pentru a face pastele mai cremoase.
Serviți și adăugați fisticul tocat grosier și decorați cu câteva frunze de busuioc. Spaghetele cu flori de dovlecel, ricotta și fistic sunt gata!
Cât timp se păstrează pastele cu flori de dovlecel, ricotta și fistic? Vă recomandăm să le consumați imediat ce sunt gata. Totuși, dacă vă rămân, le puteți păstra 1 zi la frigider, într-un recipient etanș. Pentru a le încălzi, puneți-le într-o cratiță cu puțină apă și amestecați până când obțineți o consistență cremoasă.
Ce format de paste trebuie folosit pentru florile de dovleac, ricotta și fistic? Pentru primul fel cremos am folosit spaghettoni. Formele scurte precum paccheri, mezze maniche, fusilli, penne sau rigatoni vor funcționa de asemenea bine.
Este necesar să păstrați apa de gătit pentru această rețetă? Da. Veți avea nevoie de apa de gătit pentru a dilua smântâna și este posibil să aveți nevoie de ea pentru a da mai multă cremozitate după ce ați turnat pastele în tigaie.
Pot adăuga fistic în cremă? Bineînțeles. Dacă doriți să le adăugați în cremă, utilizați 30 g fistic: decojiți-l, îndepărtați cât mai multă coajă și adăugați-l în blender cu celelalte ingrediente (pasul 4).
Ce pot folosi în loc de fistic? Încercați migdalele decojite și prăjite. Aceasta este o idee excelentă pentru a înlocui fisticul dacă nu îl aveți acasă.
Pot prepara această rețetă fără nuci? Dacă sunteți alergic la nuci, puteți prepara acest prim fel fără a folosi fistic. Sosul este deja cremos și gustos.