Notifications: Căutare avansată

Paste cu spanac la cuptor

(4.49/5 - 156 voturi)
16 comentarii

cu spanac proaspat sunt si mai bune ;)

Ingrediente

500 g paste scurte,
500 g spanac decongelat,
5 căței usturoi,
1 ceapă,
50 g unt,
200 ml smântână,
200 g cașaval,
1 praf nucșoară,
1 linguriță busuioc uscat,
sare,
piper.

Preparare

Într-o oală punem apă rece la fiert. Adăugăm 1/2 linguriță sare și punem capac să fiarbă apa mai repede.

Între timp curățăm ceapa și usturoiul și se toacă mărunt.

Topim untul într-o tigaie și călim ceapa cu usturoiul.

Adăugăm spanacul decongelat - spanacul proaspăt ar fi și mai gustos și mai sănătos :).

Gătim la foc mic pentru max. 5 minute.

Condimentăm cu nucșoară, busuioc, sare și piper.

Când apa începe să fiarbă, adăugăm pastele și se fierb al dente, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Când sunt gata se strecoară și se amestecă cu spanacul.

Se pun într-o formă termorezistentă unsă cu unt.

Se toarnă smântâna peste ele, repartizânduse uniform.

Presărăm cașcavalul ras și dăm la cuptor pentru 25-30 minute.

Poftă bună!

Întrebări:








Punctează această reţetă:

Comentarii (16):

28/09/2013

Arata super iar eu iubesc ciupercile gatite in orice fel.abia astept sa incerc reteta.multumescPetitchef

(0) (0) Abuz
28/09/2013

Delicious .... nu prea este sanatoasa retete - clit/prajit in unt ....hmmm - dar este gustoasa

(0) (0) Abuz
28/09/2013

E o reteta pe care am incercat-o mai demult si e absolut delicioasa!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
28/09/2013

Bune,daca se pun paste integrale este mai sanatos

(0) (0) Abuz
28/09/2013

Gustos și sănătos.Mulțumesc Petitchef.

(0) (0) Abuz
28/09/2013

O sa incerc si eu acesta reteta.

(0) (0) Abuz
30/09/2013

Super abiia astept sa o incerc

(0) (0) Abuz
28/09/2013

Imi place ideea,maine incerc

(0) (0) Abuz
29/09/2013

Cred ca sint delicioase

(0) (0) Abuz
27/06/2014

Gustoase,usor de facut!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria româneascăCiupercile și bucătăria româneascăAm plecat la colindat, la piftii de degustat...Am plecat la colindat, la piftii de degustat...„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:
(c) Madeinwork | Mențiuni legale