Piept de pui cu dovlecei gratinati
Ingrediente
4
Preparare
Preparare30 min
Gătire20 min
- Procesul tehnologic:dovleceii curatati ,taiati in sferturi sau chiar"optimi"se presara cu sare si se lasa 20 minute ,apoi se scurg de sucul lasat si se dau prin pesmet,dupa care ii asezam intr-o forma ceramica,unsa cu 1-2 linguri de ulei de masline,impreuna cu citeva rosioare cherry.
- La cuptorul bine preincalzit,la foc mare ,pentru 25-30 minute.pieptul de pui taiat fisii se da printr-un amestec de condimente obtinut prin mojararea a citiva catei de usturoi,o lingurita de boia,una de cimbru ,citeva prize de sare si citeva de piper,precum si vreo 2 linguri de ulei de masline.
- Dupa care se amplaseaza tot intr-o forma ceramica si se da la cuptorul bine preincalzit ,acoperit cu folie,la foc mare,30 de minute,apoi scoatem folia si mai lasam 5 minute.
- Servim simplu,sau adaugam dovleceilor un dressing din smintina (sau iaurt)cu 2-3 catei de usturoi zdrobiti.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
V
varady_c2018,
26/05/2023
Nu are nici un Dumnezeu reteta aceasta.
am gătit această rețetă
L
M
moasa stefania,
02/09/2009
Este excelenta si chiar recomandata celor putin grasi. Felicitari !