Petitchef

Inele de dovlecei cu piept de pui si rosii

Felul principal
2 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
un dovlecel

o jumatate de piept de pui

2 linguri de smantana

2 linguri cascaval ras

1 lingura de pesmet

sare si piper


o ceapa mijlocie

2 rosii

2 linguri pasta de tomate

Preparare

  • Dovlecelul il curatam de coaja, il taiem inele mai grosute si scoatem miezul cu grija sa nu-l rupem. Le presaram cu sare si le lasam sa isi lase zeama.
  • Pieptul de pui il tocam marunt si il amestecm cu smantina, pesmetul, cimbru, sare si piper si o lingura de cascaval ras.
  • Cu compozitia rezultata, umplem inelele de dovlecel, presandu-le usor intre palme. Procedam asa cu toate inelele.
  • Cand sunt gata umplute, punem o tigaie la incins cu foarte putin ulei si un catel de usturoi pe care il vom cali usor.
  • Scoatem usturoiul si punem inelele de dovlecei,lasam focul mediu si le prajim cam 7-8 minute pe o parte si pe alta.
  • Cand s-au rumenit frumos,le scoatem ,le punem intr-o tavita,le presaram cu parmezan si punem la cuptorul incins cam 10 minute. Cat sunt la cuptor vom face sosul. Intr-o tigaie mai punem un pic de ulei si ceapa taiata pestisori.
    Lasam sa se caleasca si apoi vom adauga rosiile taiate cubulete, pasta de tomate, sare si piper. Lasam sa dea cateva clocote si oprim focul.
  • Cand totul este gata, pe o farfurie punem o lingura-doua de sos si peste vom pune dovleceii.
    Decoram cu frunze de patrunjel si servim cat sunt calde.

Poze

Inele de dovlecei cu piept de pui si rosii, poza 1Inele de dovlecei cu piept de pui si rosii, poza 2



Comentarii:

09/09/2018

Excelenta reteta!!

(0) (0) Abuz
Lear, 08/09/2018

Excelente! Festive!

(0) (0) Abuz
30/06/2016

Eu prepar pieptul de pasare ca orice tocatura adica mai adaug 1 ou,ceapa uscata / verde tocata,sare, mirodenii,patrunjel verde si mijlocul extras din dovlecei cu o lingurita. Dovleceii ii umplu apoi cu acest amestec si ii pun intr-un vas de yena cu 1/2 cana de apa, la 200 grade in cuptor pentru cca 30', fara sa-i prajesc.Cand sunt gata se pot servii cu iaurt sau smantana deasupra.

(1) (0) Abuz
30/06/2016

Astept deja rezultatul din cuptor. Am adaugat si 3 ciupercute dezosate.

(1) (0) Abuz
30/06/2016

Superrr!!!

(0) (0) Abuz
30/06/2016

O RETETA GENIALA!!!!!!!

(0) (0) Abuz
25/07/2013

O reteta geniala!!!!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Inele de ceapa pane
Inele de ceapa pane
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Inele de calamari prajite
Inele de calamari prajite
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Rulouri cu piept de pui si mozzarella
Rulouri cu piept de pui si mozzarella
4 porții
35 min
Ușor
3.7 / 5
Rețetă Dovlecei gratinati -simplu de facut
Dovlecei gratinati -simplu de facut
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.2 / 5

Rețete

Articole conexe

Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaRetete cu…piept de puiRetete cu…piept de pui10 lucruri interesante despre dovlecei10 lucruri interesante despre dovlecei

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: