Petitchef

Piept de pui cu sos de citrice si miere

Gustul acrisor al citricelor se potriveste bine cu carnea de pasare, caci aceasta are un gust delicat si discret. Sosul aromat, de citrice, este cheia acestei retete deosebite, usor de preparat si foarte gustoasa.

Felul principal
4 porții
10 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se pune carnea intre foi de film alimentar si se bate ca sa se aplatizeze si sa aiba o grosime cat mai uniforma. Se pune deoparte.
  • Se topeste untul intr-o tigaie, se adauga ceapa si usturoi si se gatesc la foc mediu-mic, amestecand 2-3 minute, pana se inmoaie . Se scot din tigaie, cu o spumiera, si se pun deoparte.
  • Se pun in tigaie pieptii, pe un singur strat, si se prajesc 3-4 minute pe fiecare parte. Se scoate carnea din tigaie si se pastreaza calda. Intre timp se fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj.
  • Se amesteca mierea cu sucurile si cojile de portocala si de lamaie. Se toarna mixtura de miere in tigaie, se adauga mixtura de ceapa si usturoi si se asezoneaza dupa gust. Se da in clocot si se fierbe incet circa 2 minute, amestecand constant. Se asezoneaza cu sare si piper.
  • Se aranjeaza orezul pe 4 farfurii si se asaza cate un piept deasupra. Se toarna peste carne sosul din tigaie si se serveste.


Întrebări:




Comentarii:

27/07/2012

Maninc acest stil de mincare dulce acrisor este foarte bun si sanatos

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Piept de rata cu sos de trufe
Piept de rata cu sos de trufe
3 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Sangria cu citrice
Sangria cu citrice
10 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Morcovi în sos de miere și clementine
Morcovi în sos de miere și clementine
4 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Pui cu salsa de soia si miere
Pui cu salsa de soia si miere
2 porții
2 h 22 m
Foarte ușor
3.8 / 5

Articole conexe

Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Retete cu…piept de pui Retete cu…piept de pui Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează