Petitchef

Pizza cu aluat moale

Felul principal
1 porții
30 min
15 min
Foarte ușor
pentru cei carora le place pizza, dar nu se impca usor cu aluatul crocant sau pentru cei care au probleme cu dantura, iata o reteta de pizza cu aluat moale;avantajul este ca, daca nu se consuma imediat, se pastreaza moale si se poate incalzi, fara sa-si piarda savoarea

Ingrediente

Numarul de porții: 1
Aluat:1 ou,100g faina, o lingura ulei de floarea soarelui,apa(preferabil carbogazoasa), sare, piper

Umplutura: 100g sunca sau ciuperci sau cabanos sau ton conservat sau ce va place mai mult la pizza;ingredientele se pot si combina, in functie de gust; 100g mozarella sau cascaval sau branza de burduf

Adaosuri: ketchup, piper, oregano, cimbru, busuioc, usturoi granulat

Preparare

  • Aluatul se prepara astfel: se bate oul, se adauga faina, seamesteca bine si se pune apa si o lingura de ulei de floarea soarelui; compozitia trebuie sa aiba aspectul unui aluat de clatite ceva mai gros;se adauga sare si piper, dupa gust
  • Daca aveti o tava de teflon, aluatul se pune direct in tava, daca nu, atunci trebuie tapetata cu ulei si faina; tava se misca pana cand aluatul se intinde pe toata tava, intr-un strat nu prea gros; aceste cantitati sunt valabile pentru o tava rotunda, cu diametrul de 25 cm
  • Peste aluat se adauga salamul, cabanosul, ciupercile sau ce va doriti, taiate in cuburi; se stropeste cu ketchup si apoi se presara cu mozarella sau cascaval ras; eu folosesc adesea si branza de burduf, care se intinde foarte bine, daca se pun bucatele mici; peste toate se adauga piper, oregano, busuioc, cimbru si usturoi granulat.Nu este necesar adaos de sare, fiindca ingredientele sunt deja sarate.Daca nu aveti toate condimentele, nu e o problema, dar macar la oregano si usturoi nu renuntati!
  • Se da la cuporul preincalzit, la foc potrivit, cca 15 minute. Pentru aspect si daca va place, se poate pune in mijloc un ou-ochi, iar cand acesta s-a intarit in cuptor, e semn ca e gata pizza
  • Dupa ce ati scos din cuptor, acoperiti imediat cu un capac sau cu alta tava si lasati 5-10 minute
  • Daca dublati cantitatile, puteti face o tava mai mare, dreptunghiulara; cand se raceste, taiati portii mai mici, care se pot servi direct cu mana, ca niste placinte; de asemenea, daca foaia e suficient de subtire, dupa ce ati scos din cuptor, puteti rula pizza, puteti adauga pe deasupra niste cascaval ras si mai dati cateva minute la cuptor; cand se raceste suficient, puteti taia felii, obtinand o pizza rulata
  • Practic, acest aluat poate fi folosit ca baza pentru diverse sortimente de pizza, dupa gustul si fantezia fiecaruia

Întrebări:




Comentarii:

irina popescu, 09/10/2013

Miam!....

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/08/2013

Ok

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/11/2014

Varza cu produse pentru pizza ca sa nu zic cu miel,coca a ramas coca numai ca nu facea oaaa,oaaa,ca un copil mic,am aruncar 40 lei la gunoi,nu mai puneti retete de 2 lei daca nu stiti care este rezultatul

(0) (0) Abuz
09/01/2014

:) :) :)

(0) (0) Abuz
08/01/2014

Ideea conteaza

(0) (0) Abuz
30/12/2012

Este foarte buna, aceasta reteta am fact-o si eu

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pizza usoara si rapida - din aluat de clatite
Pizza usoara si rapida - din aluat de clatite
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Pizza fara aluat
Pizza fara aluat
8 porții
40 min
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Pizza fara aluat
Pizza fara aluat
4 porții
50 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Pizza cu fructe
Pizza cu fructe
6 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pizza cu Kit Kat
Pizza cu Kit Kat
10 porții
42 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Pizza tortilla
Pizza tortilla
1 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Pizza delicioasă pregatită în casăPizza delicioasă pregatită în casăCel mai bun mod de a reincalzi o felie de pizzaCel mai bun mod de a reincalzi o felie de pizzaAlege pizza care-ti place!Alege pizza care-ti place!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: