Petitchef

Piept de pui umplut si garnitura de cartofi cu rozmarin

Felul principal
2 porții
40 min
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2

Pentru rulouri:

piept de pui

sunca de pui


sare, piper

usturoi, boia dulce

cimbru, oregano, busuioc


Pentru garnitura:

cartofi taiati in 4

2 linguri ulei

1 lingura unt

4 catei de usturoi pisat

1/2 lingurita sare

2 lingurite rozmarin

1/4 lingurita piper

Preparare

  • Pieptul de pui se curata de piele si de oase, se bate foarte putin cu ciocanul de snitele, se condimenteaza cu sare si piper. Usturoiul de sfarama se amesteca cu boiaua dulce, cimbru, oregano si busuioc se unge interioul pieptului cu amestecul rezultat peste el se aseaza o felie subtire de cascaval, apoi una de sunca si iar una de cascaval.
  • Se strang marginile pieptului si se prind cu scobitori. Se aseaza in tava, se pesara condimente, se stropesc cu ulei si se dau la cuptor 30-45 de min. Se curata cartofii si se spala. Se combina uleiul cu untul in tava in care veti coace cartofii.
  • Se pune in cuptor 2 minute pana se topeste untul. Se scoate tava si se adauga cartofii, pe urma se pune mujdeiul. Invartiti cartofii ca sa se acopere putin cu usturoi.
  • Se presara rozmarinul, sarea si piperul. Se invartesc cartofii iar sa se acopere cu noile ingrediente si se dau la cuptor cca. 25 min. intorcindu-i din cind in cind (sau pana capata o culoare aurie).

Poze

Piept de pui umplut si garnitura de cartofi cu rozmarin, poza 1
Piept de pui umplut si garnitura de cartofi cu rozmarin, poza 2
Piept de pui umplut si garnitura de cartofi cu rozmarin, poza 3
Piept de pui umplut si garnitura de cartofi cu rozmarin, poza 4
Piept de pui umplut si garnitura de cartofi cu rozmarin, poza 5

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Cartofii - fel de mancare sau garnitura?Cartofii - fel de mancare sau garnitura?Retete cu…piept de puiRetete cu…piept de puiAmericane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.