
Paste cu un sos de ton, fistic și lămâie
Felul principal Foarte ușor 5 min 10 min
Ingrediente: 180 gr paste (paccheri) 100 gr ton în suc propriu Sucul de 1/4 lămâie 80 gr fistic (decojit) 2 linguri ulei de măsline extravirgin Ceapă (după...
Inrudit cu macroul, tonul este un peste osos, mare, cu o carne fragedasi delicata si textura uleioasa. Tonul este probabil cel mai cunoscut peste si se gaseste proaspat, congelat sau conservat. Tonul se poate prepara: prajit, la gratar sau crud, recunoscut pentru delicatese, precum sushi, apreciate de foarte multa lume. Iata ce putem pregati cu acest peste: salata de ton cu sau fara maioneza, dovlecei cu ton la cuptor, Spaghete picante cu ton, Pateu din ton cu gelatina, Sedani rigati cu ton si gogosari, Tartine cu ton, Sandvisuri cu ton (ideale in combinatie cu salata verde).