Petitchef

Pleurotus cu sos de vin alb

Felul principal
5 porții
15 min
20 min
Foarte ușor
159 Kcal

Ingrediente

Numarul de porții: 5
1/2 kg ciuperci pleurotus

1 legatura ceapa verde

1 ardei rosu

1/2 ardei verde

1/2 pahar vin alb

50 g unt

ulei de masline

sare

piper.

1 legatura marar

Preparare

  • Din manunchiul de pleurotus se desprind paraiile, mai mari sau mai mici, se trec printr-un jet de apa si se taie in felii nu foarte subtiri.
  • Atunci cand o servim sa simtim ca si cum ar fii o bucata de carne. Se curata si spala firele de ceapa verde, dupa care se taie pe oblic felii de 5-6 mm.
  • Se pune intr-o tigaie cu putin ulei de si un cub de unt si se caleste impreuna cu ciupercile. Se taie si ardeii in rondele sau fasii mai lungi, se adauga la ciuperci.
  • Se intoarce totul cu o paleta. Cand totul a inceput sa se inmoaie, se adauga vinul, verdeata si se potriveste de sare.
  • Dupa care se pune capacul si se lasa sa se inmoaie la foc mic. Se poate servi simplu, sau cu un orez alaturi.

Poze

Pleurotus cu sos de vin alb, poza 1Pleurotus cu sos de vin alb, poza 2Pleurotus cu sos de vin alb, poza 3

Informații nutriționale (pentru o porţie):

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție = 178g
Calorii: 159Kcal
  • Carbo: 3.5g
  • Grăsimi: 13g
  • Grăsimi sat.: 5.9g
  • Proteine: 3.8g
  • Fibre: 3.2g
  • Zahăr: 3g
  • ProPoints: 4
  • SmartPoints: 6

* Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 calorii



Comentarii (18):

Yoshkin, 31/03/2019

Foarte bună!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/12/2016

Am pregatit ciorba de burta (inlocuind burta cu pleurotus) A iesit ..o minune de ciorba . Nu se deosebeste cu nimic de ciorba normala din burta...

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
31/03/2019

Super!!

(0) (0) Abuz
08/04/2014

O prepar si eu acusi

(0) (0) Abuz
07/12/2013

Excelent

(0) (0) Abuz
30/11/2013

Delicios si f.f.f. sanatos!

(0) (0) Abuz
03/10/2013

Sanatos

(0) (0) Abuz
17/08/2013

Uurra!!!!!!!!!...cea mai buna...

(0) (0) Abuz
19/04/2013

O rețetă grozavă! Mi-a plăcut...

(0) (0) Abuz
18/02/2013

Minunat

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pui cu legume in sos de vin alb
Pui cu legume in sos de vin alb
4 porții
2h40m
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Pleurotus cu cartofus
Pleurotus cu cartofus
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Carnati cu vin alb
Carnati cu vin alb
3 porții
35 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Linte spaniola
Linte spaniola
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Sos de branza pentru tacos
Sos de branza pentru tacos
2 porții
15 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Mit sau Adevar dulce: Este zaharul brun mai bun decat zaharul alb?Mit sau Adevar dulce: Este zaharul brun mai bun decat zaharul alb?Pleurotus sau ciupercile scoicaPleurotus sau ciupercile scoicaVin Sarbatorile, Sarbatorile vin!Vin Sarbatorile, Sarbatorile vin!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: