Petitchef

Ciupeci Pleurotus in blid de mamaliga

Felul principal
4 porții
12 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Pt mamaliga:

Preparare

  • Intro cratita punem uleiul la incins, adaugam ceapa taita marunt, calim usor ceapa, adaugam 2 lingurite boia rosie, amestecam, lasam 1 minut dupa care adaugam cupercile spalate si taiate bucati.
  • Imi place sa folosesc ciuperci pleurotus pt ca nu se arunca nimic din ele, nu trebuiesc curatate de pielita, doar putin taiat din piciorus.
  • Adaugam apa, nu prea multa pt ca mai lasa si ciupercile, punem vegeta si condimentul pt carnea de porc , fierbem mancarea cam 15 minute, potrivim de sare si dregem cu o lingura de faina amestecata cu putina apa rece.
  • Stingem focul si adaugam usturoiul taiat marunt, verdeata de patrunjel si marar tocate. Intre timp, pregatim o mamaliga vartoasa, din care adaugam intre doua vase unse cu ulei, tasam ca sa ii dam forma unui ,,blid.
  • Dupa vreo 2-3 minute scoatem mamaliga din forme, apoi in blidul de mamaliga format punem mancare de ciuperci, care se potriveste de minune cu castraveti murati. Este o reteta de post, hranitoare si gustoasa.
  • Cam asa realizati ,,blidul,, de mamaliga. Taiti marginile ce depasesc formele, intoarceti cu gura in jos si scoateti mai inatai forma mare. Puneti si piper proaspat macinat pt aroma. S-a potrivit foarte bine cu castraveti murati.


Poze

Ciupeci Pleurotus in blid de mamaliga
Ciupeci Pleurotus in blid de mamaliga - poza 2
Ciupeci Pleurotus in blid de mamaliga - poza 3

Întrebări:




Comentarii (12):

23/11/2013

GENIALA IDEE!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
17/06/2013

Genial! Bravo!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Tytyromania, 06/12/2020

In primul rand ca nici ciupercile champinion nu se curata de pielita, se spala sau se sterg cu un servetel de hartie (recomandat). In al doilea rand atentie la timpul de gatire al ciupercilor pleurotus: Nu Le GATITI mai mult de 15 minute. Devin cauciucate,,,,,Maxim 12 min le ajunge. Condimente fiecare sa puna dupa gust. Vegeta are prea multa sare. Eu folosesc secretul gustulu

(3) (0) Abuz
30/10/2013

Excelenta idee! felicitari

(0) (0) Abuz
15/06/2013

Interesant, apetisant, o incerc acum. Multumiri!

(0) (0) Abuz
16/04/2013

Putin cam sarata daca este sa respectam reteta, cred ca 1 vegeta si una condimete pentru carne este suficient.

(0) (0) Abuz
31/01/2013

Arata bine!

(0) (0) Abuz
06/12/2012

Atat gust cat si aspect excelent.

(0) (0) Abuz
14/11/2012

Foarte buna!

(0) (0) Abuz
11/11/2012

Super buna - ador combinatia dintre pleurotus si mamaliguta

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Carnati cu mamaliga
Carnati cu mamaliga
2 porții
50 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Rosii umplute - simplu si gustos
Rosii umplute - simplu si gustos
6 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Merluciu en papillote
Merluciu en papillote
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Ragoût vegetarian
Ragoût vegetarian
2 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Dovleac umplut cu creveti - le camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - le camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Mamaliga, preparat traditional romanesc! Mamaliga, preparat traditional romanesc! Pleurotus – carnea vegetala Pleurotus – carnea vegetala

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează