Petitchef

Risotto cu ciuperci pleurotus

Felul principal
4 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Din manunchiul de pleurotus se desprind paraiile, mai mari sau mai mici, se trec printr-un jet de apa si se taie in felii nu foarte subtiri.
  • Atunci cand o servim sa simtim ca si cum ar fii o bucata de carne. Apoi se soteaza intr-o tigaie cu putin ulei de si un cub de unt.
  • Se intoarce totul cu o paleta. Cand totul a inceput sa se inmoaie, se adauga boabele de mazare (congelate) si boabele de porumb fiert.
  • Separat intr-o alta cratita, se distuie in unt si putin ulei ceapa verde taiata oblic, in felii de 5-6 mm si usturoiul.
  • Dupa 1-2 minute usturoiul se scoate si se adauga orezul.
  • Se amesteca bine sa cuprinda toata grasimea si cand acesta devine oarecum translucid, incepem sa adaugam vinul, apoi supa de legume calda. Pe masura ce lichidul se absoarbe, se mai adauga in continuare.
  • Spre final se adauga amestecul de mazarea, porumbul fiert si ciupercile. Se mai lasa vasul acoperit cateva minute.
  • Cand orezul este fiert, ar trebui sa ti se topeasca în gura. La sfârsitul se adauga si lingura de smantana si mararul tocat.


Poze

Risotto cu ciuperci pleurotus
Risotto cu ciuperci pleurotus - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

Doina5P, 01/04/2023

Smantana se adauga atunci cand nu se foloseste unt. De regula in orez dupa ce stingem focul se pune o bucatica de unt , indiferent daca este rizotto , pilaf sau cu lapte. Untul ii amplifica gustul si ii da onctuozitate .

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
12/02/2022

Mai bun decât m-as fi așteptat!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/10/2013

Suuuper

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 31/03/2023

Hmm! O fi, nu zic nu, doar ca eu n-am mai auzit de rizotto cu smantana! Eu stiu ca la rizotto se foloseste parmezanul nicidecum smantana, dar poate n-am intalnit eu pana acum o reteta cu smantana. Ar fi buna o intrebare in sensul acesta pentru un chef consacrat!

(1) (0) Abuz
23/11/2015

..."se desprind paraiile" - de acord cu cel/cea care a postat mai jos; si revin in a sublinia (pentru a cata oara?!?!) ca doamna care patroneaza aceasta pagina, este ori calica ori indiferenta - nu vrea cu totdinadinsul sa angajeze pe cineva care sa verifice si sa corecteze ce scriu acesti multi "a-romani" ; sau poate doamna o fi si ea... "a-romanca", mai stii ? DOAMNA PATROANCA, VA ROG CITITI CE POSTEAZA IDIOOTII PE PAGINA DVS !

(5) (2) Abuz
28/03/2014

P

(0) (0) Abuz
17/04/2013

Arata foarte bine!

(0) (0) Abuz
27/11/2012

MINUNAT !

(0) (1) Abuz
21/07/2012

DUPA GUSTUL MEU FARA MAZARE SI PORUMB ESTE EXCELENT

(2) (0) Abuz
07/11/2011

GROZAVA RETETA ..NOTA 10 CU FELICITARI

(0) (1) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Risotto super cremos cu ciuperci
Risotto super cremos cu ciuperci
2 porții
1 h 45 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Risotto cu ciuperci la cookeo
Risotto cu ciuperci la cookeo
4 porții
26 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Risotto de quinoa si ciuperci
Risotto de quinoa si ciuperci
3 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Risotto cu ciuperci - super rapid la thermomix
Risotto cu ciuperci - super rapid la thermomix
2 porții
35 min
Foarte ușor
Rețetă Risotto vegetarian cu rosii uscate si ciuperci
Risotto vegetarian cu rosii uscate si ciuperci
2 porții
55 min
Foarte ușor
Rețetă Risotto cu sparanghel verde și parmezan
Risotto cu sparanghel verde și parmezan
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos Pleurotus sau ciupercile scoica Pleurotus sau ciupercile scoica

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează