Petitchef

Aripioare picante in crusta crocanta

Antreuri
6 porții
10 min
30 min
Foarte ușor
Daca va plac aripioarele de la KFC, aceasta e o reteta pe care o s-o indragiti. Sunt simplu de facut si nu necesita foarte mult timp, asa ca daca nu aveti chef sa iesiti in oras, va puteti face propriul fast-food acasa. Sunt cam calorice, dar nu mai calorice ca cele de la KFC. Tot ce mai lipsea la ele era sosul Glenn si aveau exact acelasi gust. In rest, sunt la fel, picante si crispy. Deci, va invit sa incercati reteta si sa-mi spuneti daca v-au placut. Eu cred ca sunt delicioase!

Ingrediente

Numarul de porții: 6
12 aripioare de pui

Usturoi (granulat sau proaspat)

Vegeta

Sare

2 oua

2 linguri de faina

2 lingurite chilli

1/2 lingurita ghimbir

Sare

Piper

Boia picanta (optional, daca va place si mai picant)

Fulgi de porumb

Ulei

Preparare

  • Se sectioneaza aripioarele in 3, iar varfurile se arunca. Se spala foarte bine iar apoi se pun intr-un bol cu apa rece unde agaugati sare si vegeta dupa gust, si aproximativ 3 lingurite de usturoi granulat sau 3 catei mici zdrobiti.
    Puneti bolul la frigider si lasati vreo 4 ore (sau mai mult, cu atat mai bine) , sa patrunda aroma.
  • Dupa ce au stat la frigider, le scoateti si in aceeasi apa condimentata le dati in clocot.
    Mai apoi le scoateti si le lasati 5 minute sa se stoarca in storcatorul pentru paste.
  • Puneti ulei in tigaie, mai mult decat la snitele si lasati-l sa se incinga foarte bine.Intre timp, spargeti doua oua si le bateti bine. Adaugati faina, praful de chilli, ghimbirul si boiaua si bateti pana nu mai sunt cocoloase.Pe o farfurie puneti fulgii de porumb pe care ii maruntiti cu mana in bucati cat mai mici.
  • Dupa ce uleiul s-a incins suficient, luati cate o aripioara, o scufundati in copozitia cu oua, o dati prin fulgi si apoi o prajiti. Incercati sa nu puneti multi fulgi in farfurie, pentru ca dupa ce se umezesc nu prea se mai lipesc.Mai bine adaugati pe parcurs. Dupa ce s-a prajit, scoateti aripioara si o puneti pe o farfurie cu servetel dedesubt. Repetati procesul pentru celelalte aripioare.
  • Etapa 5 - Aripioare picante in crusta crocanta
    Dupa ce ati terminat, puteti savura. Pofta buna!

Întrebări:




Comentarii:

cc, 31/01/2019

Carnea de pui nu se spala ,in rest suna delicios

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Aripioare picante kfc
Aripioare picante kfc
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Aripioare picante la cuptor
Aripioare picante la cuptor
4 porții
1h10m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Aripioare de pui picante (reteta video)
Aripioare de pui picante (reteta video)
7 porții
1h5m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Pui in crusta de mustar si ierburi de Provence
Pui in crusta de mustar si ierburi de Provence
6 porții
1h30m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Clapon cu castane
Clapon cu castane
12 porții
2h35m
Ușor
5 / 5
Rețetă Pui cu salsa de soia si miere
Pui cu salsa de soia si miere
2 porții
2h22m
Foarte ușor
2.5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: