Petitchef

Pui cacciatore

Felul principal
4 porții
10 min
1 oră
Foarte ușor
O reteta italiana clasica, plina de culoare si arome. Se poate servi cu o painica proaspata, crocanta si delicioasa, noi asa am facut, dar merge, la fel de bine si cu piure de cartofi sau orez. Un pahar de vin rosu, cu personalitate, se potriveste foarte bine. Cred ca acest "chicken cacciatore" este un fel de "boeuf bourguignon" al italienilor, deci o nebunie de arome, creata din ingrediente simple, de sezon, cu multa pasiune si un ingredient minunat: vinul.

Ingrediente

Numarul de porții: 4
5 linguri de ulei de masline

3 cepe medii


2 ardei grasi

5-6 catei de usturoi

4 pulpe de pui (eu am folosit doua pulpe intregi si doua aripi)

un ardei iute

150 gr de masline (eu am folosit verzi)

250 ml vin rosu (va sfatuiesc sa folositi demisec sau demidulce)

400 gr rosii proaspete

5-6 frunzulite de salvie

o ramurica de rozmarin

cateva fire de patrunjel

sare, piper

Preparare

  • Uleiul se incinge intr-o cratita incapatoare, in care adaugam pulpele de pui si le prajim cinci minute, la foc mediu spre mic, dupa care adaugam ceapa tocata, morcovul taiat rondele si ardeiul gras cubulete.
  • Asezonam cu sare si piper si adaugam ardeiul iute tocat (cu seminte, pentru o aroma intensa si fara seminte, pentru un gust mai estompat), usturoiul maruntit, frunzele de salvie, maslinele si le imbatam cu vinul rosu bogat si el in arome. Lasam sa fiarba, pana ce un sfert din lichid s-a evaporat.
  • Este timpul acum pentru rosii sa intre in scena, dupa ce au fost curatate de pielita si taiate in cubulete. Le adaugam la tocanita, lasam sa fiarba 3 minute si luam vasul de pe foc.
  • Golim partea lichida a preparatului intr-un vas pentru cuptor, adaugam crenguta de rozmarin (intreaga, pentru a o putea indeparta din mancare) pulpele de pui si dam la cuptor pentru 25-30 de minute, la penultima treapta a cuptorului, pana se rumeneste mancarea si sosul devine cremos Se asezoneaza cu patrunjel tocat.

Întrebări:




Comentarii (21):

20/12/2013

Excelenta reteta ! Multumesc

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
09/10/2013

Comentariul tău:awseome

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/03/2020

Cum adică golul partea lichidă într-un vas de cuptor si o lăsăm să se rumeneasca? Nu prea suna bine ultima parte

(0) (2) Abuz
29/03/2014

Stiti ce inseamna (burgunion?????))eu cred ca nu vazind ca ingredientele nu sint in aceasta reteta si beof????? la fel italieni au beof??? elencatimil si mie grazie

(0) (1) Abuz
15/10/2013

Super buono......

(0) (0) Abuz
12/09/2013

Super

(0) (0) Abuz
08/09/2013

Super!

(0) (0) Abuz
27/08/2013

Buna!

(0) (0) Abuz
26/05/2013

Est tres booone!

(0) (0) Abuz
12/09/2012

Absolut delicios. O explozie de arome, o surpriza placuta.

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Pui cu scortisoara
Pui cu scortisoara
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Pui cu arpagic si ciuperci
Pui cu arpagic si ciuperci
2 porții
35 min
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Pui rustic cu cartofi la vas roman
Pui rustic cu cartofi la vas roman
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Pui en papillote
Pui en papillote
2 porții
35 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Pui cu lamaie la cuptor
Pui cu lamaie la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui cu miere si mustar
Pui cu miere si mustar
4 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaFicatul de pui - alimentul contestat de nutritionistiFicatul de pui - alimentul contestat de nutritionistiRetete cu…piept de puiRetete cu…piept de pui

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.