Petitchef

Pui cacciatore

O reteta italiana clasica, plina de culoare si arome. Se poate servi cu o painica proaspata, crocanta si delicioasa, noi asa am facut, dar merge, la fel de bine si cu piure de cartofi sau orez. Un pahar de vin rosu, cu personalitate, se potriveste foarte bine. Cred ca acest "chicken cacciatore" este un fel de "boeuf bourguignon" al italienilor, deci o nebunie de arome, creata din ingrediente simple, de sezon, cu multa pasiune si un ingredient minunat: vinul.

Felul principal
4 porții
10 min
1 oră
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Uleiul se incinge intr-o cratita incapatoare, in care adaugam pulpele de pui si le prajim cinci minute, la foc mediu spre mic, dupa care adaugam ceapa tocata, morcovul taiat rondele si ardeiul gras cubulete.
  • Asezonam cu sare si piper si adaugam ardeiul iute tocat (cu seminte, pentru o aroma intensa si fara seminte, pentru un gust mai estompat), usturoiul maruntit, frunzele de salvie, maslinele si le imbatam cu vinul rosu bogat si el in arome. Lasam sa fiarba, pana ce un sfert din lichid s-a evaporat.
  • Este timpul acum pentru rosii sa intre in scena, dupa ce au fost curatate de pielita si taiate in cubulete. Le adaugam la tocanita, lasam sa fiarba 3 minute si luam vasul de pe foc.
  • Golim partea lichida a preparatului intr-un vas pentru cuptor, adaugam crenguta de rozmarin (intreaga, pentru a o putea indeparta din mancare) pulpele de pui si dam la cuptor pentru 25-30 de minute, la penultima treapta a cuptorului, pana se rumeneste mancarea si sosul devine cremos Se asezoneaza cu patrunjel tocat.


Întrebări:




Comentarii (21):

20/12/2013

Excelenta reteta ! Multumesc

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
09/10/2013

Comentariul tău:awseome

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/03/2020

Cum adică golul partea lichidă într-un vas de cuptor si o lăsăm să se rumeneasca? Nu prea suna bine ultima parte

(0) (2) Abuz
29/03/2014

Stiti ce inseamna (burgunion?????))eu cred ca nu vazind ca ingredientele nu sint in aceasta reteta si beof????? la fel italieni au beof??? elencatimil si mie grazie

(0) (1) Abuz
15/10/2013

Super buono......

(0) (0) Abuz
12/09/2013

Super

(0) (0) Abuz
08/09/2013

Super!

(0) (0) Abuz
27/08/2013

Buna!

(0) (0) Abuz
26/05/2013

Est tres booone!

(0) (0) Abuz
12/09/2012

Absolut delicios. O explozie de arome, o surpriza placuta.

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pui curry în lapte de cocos
Pui curry în lapte de cocos
3 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Pui en papillote
Pui en papillote
2 porții
35 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Pui la cuptor-petitchef
Pui la cuptor-petitchef
4 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui cu miere si mustar
Pui cu miere si mustar
4 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui baschez express la cookeo (multicooker)
Pui baschez express la cookeo (multicooker)
3 porții
15 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Articole conexe

Pizza delicioasă pregatită în casă Pizza delicioasă pregatită în casă Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează