Petitchef

Pui cu "5 arome" chow main

Felul principal
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 piept de pui dezosat si fara piele

2 lingurite de condiment "5 arome"

2 linguri de sos de soia "dark"

2 linguri de sos de chilli picant

2 lingurite de ulei de susan

1 lingura sos de soia normal

1 lingura de faina

1/2 ardei gras rosu

1/2 ardei gras verde

1/2 ardei gras galben

1/2 de zucchini verde

1/2 zucchini galben

4 cepe verzi

1/3 din borcanul de germenii de soia

2 linguri de ulei de arahide

100 g de taitei de grau

Preparare

  • Spalam pieptul de pui in apa rece, il stergem cu un prosop de hartie si-l taiem in fasii subtiri. Punem bucatile de carne intrun bol si presaram peste carne amestecul de condimente "5 arome", sosul de soia "dark" si sosul de chilli. Daca vreti reteta mai picanta, puteti pune mai mult sos de chilli fata de reteta mea.
  • Le amestecam bine si lasam in aceasta marinada 30 de minute. In timp ce carnea se marineaza, punem la fiert taiteii, in apa cu sare si cu timpul recomandat de producator. Dupa ce s-au fiert, se scurg de apa, se clatesc cu apa rece si stropim cu foarte putin ulei de susan pentru a nu se lipi intre ei, dar si pentru aroma de afumat pe care o da uleiul de susan. Amestecam taiteii.
  • Legumele le taiem julien pe toate. Germenii de soia, le scoatem din borcan si le spalam cu apa rece si le scurgem de apa cu o strecuratoare.
  • Revenim la carne, dupa cele 30 de minute de marinare. Luam faina si presaram peste carne si amestecam dinnou foarte bine, pana ce faina se depune peste carnea marinata. Este un mic secret de a pastra carnea mai suculenta .
  • Incingem wokul si uleiul de arahide. Punem carnea la prajit. Prajiti carnea pana se rumeneste si sa nu va fie frica de culoarea maro pe care o prezinta, pentru ca asa ar trebui sa fie carnea cu faina pe ea.
  • Cand carnea e rumena, punem in wok toate legumele taiate juliene. Le prajim amestecand acum continuu inca 1 minut. Adaugam si germenii de soia. Taiteii pregatiti anterior, se adauga in wok si amestecam foarte bine toata aceasta compozitie inca 1 minut.
  • Mai adaugam si ceapa verde, taiata in diagonala, punem sosul de soia nornal in wok si restul de ulei de susan. Si desigur, totul se amesteca bine inca 30 de secunde. Scoatem wokul de pe foc si punem in farfurie.

Poze

Pui cu 5 arome Chow Main, poza 1Pui cu 5 arome Chow Main, poza 2Pui cu 5 arome Chow Main, poza 3

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Chow mein


Comentarii:

16/09/2013

Grozav de buna:)

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
16/03/2013

Super, hmmm de delicioasa

(0) (0) Abuz
DoinaI, 26/12/2012

Good!

(0) (0) Abuz
01/04/2012

Nu am cuvinte,sunt o indragostita de mancarea chinezeasca,felicitari!am sa o prepar si eu

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pui cu salsa de soia si miere
Pui cu salsa de soia si miere
2 porții
2h22m
Foarte ușor
2.5 / 5
Rețetă Pui cu ghimbir si lemongrass
Pui cu ghimbir si lemongrass
2 porții
1h23m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Nuggets de pui facute in casa
Nuggets de pui facute in casa
4 porții
32 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Pui cu legume, sos de soia si susan
Pui cu legume , sos de soia si susan
4 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Pui thai cu sos picant din unt de arahide
Pui thai cu sos picant din unt de arahide
4 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui cu kiwi
Pui cu kiwi
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!Retete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaFicatul de pui - alimentul contestat de nutritionistiFicatul de pui - alimentul contestat de nutritionisti

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: