Petitchef

Pulled pork

Felul principal
7 porții
10 min
6 ore
Foarte ușor
Pulled pork este in esenta este o halca mare de carne frecata bine cu tot felul de mirodenii si lasata la cuptor cel putin 6 ore. Se face incredibil de usor si nici nu trebuie multe ingrediente. Se scoate din cuptor si se rupe fasii cu 2 furculite si ... asta e partea cea mai grea din toata reteta:)

Ingrediente

Numarul de porții: 7
900 gr spata porc

100 gr zahar brun

50 gr sare

1 lingurita de paprika

4 linguri sos barbecue

100 ml apa

2 foi dafin

Preparare

  • Etapa 1 - Pulled pork
    Se amesteca: zaharul+ paprika+ sarea+sosul de gratar + apa.
  • Etapa 2 - Pulled pork
    Puneti spata de porc in acest amestec si frecati-o bine.
  • Etapa 3 - Pulled pork
    Apoi puneti-o intr-un vas de copt si turnati amestecul peste ea. Asezati frunzele de dafin pe carne.
  • Etapa 4 - Pulled pork
    Coaceti la 120° C timp de 6 - 7 ore. Stropiti regulat carnea cu sos astfel incat sa nu se usuce. Daca aveti un termometru de gatit, temperatura interiorul carnii ar trebui sa atinga 90° C.
  • Etapa 5 - Pulled pork
    Dupa gatire, carnea se sfarama cu ajutorul furculitei.
  • Etapa 6 - Pulled pork
    Puteti recupera sosul din tava de copt si il puteti servi cu carne.
  • Etapa 7 - Pulled pork
    Gata!

Video

YouTube

Poze

Pulled pork, poza 1Pulled pork, poza 2Pulled pork, poza 3Pulled pork, poza 4

Observații:

Carnea : se poate folosi spata, ceafa sau orice alta bucata, care sa aiba si ceva grasime



Comentarii:

John_, 24/04/2018

1. Marinada este prea simpla. 2. Carnea se lasa cel putin 2 zile in frigider, in marinada. 3. Cel mai bine se coace pe un pat de ceapa, format din multe cepe taiate in sferturi care la final pot servi ca si garnitura, 4. Sosul rezultat va fi negru ca smoala, foarte inestetic si insuficient. Se pregateste un sos separat, de regula barbeque. Se serveste cu rondele de ceapa, cartofi copti, dulceata de ardei iute. 5. Prea lunga asteptarea pentru max. 650 gr de carne, fiindca atat va mai ramane, total insuficient pentru 7 portii.

(2) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Cotlet de porc umplut/stuffed pork loin
Cotlet de porc umplut/stuffed pork loin
6 porții
50 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Burger d'edmond - edmond pure burger
Burger d'edmond - edmond pure burger
1 porții
30 min
Foarte ușor
1 / 5
Rețetă Placinta cu carne de bibilica
Placinta cu carne de bibilica
8 porții
4 ore
Ușor
3.7 / 5
Rețetă Banh bao
Banh bao
6 porții
2h20m
Dificil
3.2 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: