Petitchef

Ficati de porc

Felul principal
4 porții
1 oră
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Etapa 1 - Ficati de porc
    Spalati si curatati ficatii, ii taiati in 3-4 bucati si ii puneti intr-un recipient in care ati pus laptele, timp de cel putin 1 ora.
  • Etapa 2 - Ficati de porc
    Incingeti untul/uleiul.
    Scoateti ficatii pe prosoape de hartie sa se scurga putin si ii condimentati cu piper proaspat macinat si putina sare pe partea de sus.
    Ii puneti in tigaie cu partea condimentata in jos si acum condimentati si partea de sus.
    Ii prajiti cateva minute pe fiecare parte la foc mediu pana ce prinde o culoare aurie. Adaugati vinul si lasati sa se evapore.
  • Daca va plac mai roz in interior ii scoateti dupa 2-3 minute.
    Ii scoateti pe o farfurie si acoperiti cu folie de aluminium 2 minute apoi ii puteti servi.
  • Am servit cu piure de cartofi cu usturoi si legume sotate + mujdei de usturoi separat.


Întrebări:




Comentarii (11):

miraslau, 06/10/2013

FOARTE BUN!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
09/06/2016

Am sa spun si eu aici un sfat pe care l-am auzit de la Horia Varlan: Ca sa prinda o crusta frumoasa si sa ramana suculent in interior, ficatul trebuie dat prin faina inainte de a fi pus in tigaie. Stiu ca are dreptate pentru ca am incercat si intr-adevar asa este.

(0) (0) Abuz
31/12/2013

Cuvintul (ficati)) este cel mai gresit dupa mine dupa aceea saratul ficatului in tigaie nu se face niciodata se intareste se sareaza intotdeauna cind estegata si la-ti luat de pe foc voi faceti cum vreti

(0) (0) Abuz
10/10/2013

Primul ficat preparat, care-mi place !

(1) (0) Abuz
FoodDesign
FoodDesign, 06/10/2013

Comentariul tău: ce-mi place ficatul preparat cu vin (neaparat)!!! Frumos platoul de prezentare :)

(0) (0) Abuz
06/10/2013

Comentariul tău:imi place, f.bun

(0) (0) Abuz
06/10/2013

Comentariul tău:bun!

(0) (0) Abuz
06/10/2013

Gustos si frumos prezentat.

(0) (0) Abuz
06/10/2013

Comentariul tău:Condimentarea trebuie facuta cam pe cand ficatul este facut. Daca se condimenteaza cu sara de la inceput ficatul se intareste si nu mai este atat de apetisant. Nu terbuie sa lipseasca de la masa un pahar , ba chiar doua de vin rosu, sec si tare.Antemergator, recomand o tarie gen palinca sau vodka, prima cu multa precautie , nu mai mult de 50 ml.

(2) (0) Abuz
06/10/2013

Comeda nu e rau ntariul tău:

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Rulouri din carne porc cu sos de ciuperci
Rulouri din carne porc cu sos de ciuperci
2 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
4 porții
1 h 38 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2 h 15 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Cum să gătești un cotlet de porc în tigaie?
Cum să gătești un cotlet de porc în tigaie?
2 porții
17 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Friptura orloff
Friptura orloff
7 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chiftele moi și gustoase
Chiftele moi și gustoase
5 porții
35 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Am plecat la colindat, la piftii de degustat... Am plecat la colindat, la piftii de degustat... Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează