Petitchef

Quesadilla cu pui si salsa picanta

Felul principal
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

pentru lipii:

500-600 g faina alba

un cub drojdie

1/2 lingurita sare

o lingura unt

250-300 ml apa


pentru salsa picanta de legume:

4 ardei grasi

un ardei iute

o cana suc rosii

o rosie mare

sare

piper



boia

codite ceapa verde

o lingura ulei de masline


pentru umplut:

un piept mare de pui

sos teriyaki

sare

piper

busuioc

200-250 g cascaval

doua cepe rosii


pentru sosul alb:

un ou

200 ml ulei

3 linguri smantana

codite ceapa verde

1/2 lingurita praf de usturoi

Preparare

  • lipii:
    intr-un vas punem faina, zaharul, drojdia si untul. Incepem sa turnam, putin cate putin, apa calduta .
  • Framantam un aluat potrivit de tare; daca e nevoie, mai adaugam dupa caz apa sau faina pana obtinem un aluat ferm, nelipicios.
  • In timp ce framantam mai bagam mana in faina pentru a ne fi mai usor la framantat.
  • La final adaugam sarea si omogenizam. Acoperim cu-n servet curat si lasam la dospit, la loc cald, pentru o ora.
  • Intre timp ne ocupam de salsa. Ardeii ii coacem pe un gratar. Cand s-au racit, ii decojim si-i curatam de seminte si cotor.
  • Intr-o cratita punem sucul de rosii, ardeiul iute feliat,doi dintre ardei, rosia tocata bucati mari si uleiul.Bagam blenderul si mixam pana obtinem un amestec fin si omogen. Punem la foc mic si lasam sa dea cateva clocote. Adaugam si ceilalti ardei tocati marunt si ceapa taiata rondele fine. Mai dam un clocot si adaugam sare, piper, boia, busuioc.
  • umplutura:
    Pieptul de pui il taiem bucati marisoare, le condimentam cu sare, piper, busuioc si o lingura sos sos teriyaki. Le punem in ulei incins adaugam 50 ml apa si punem capac. Lasam la foc mic, mai invartim cand si cand si lasam pana e bine patruns si apa scazuta.
  • Carnea o puteti prepara si la gratar sau prajita in ulei. Ceapa o taiem julien. Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
  • De obicei, quesadilla se serveste cu sos Tzatziki dar cum noua nu ne place, am facut un sos alb preparand maioneza din ou, ulei si sare, am adaugat smantana, praful de usturoi si ceapa verde tocata.
  • Cand aluatul a crescut bine, il impartim in 10 , formand bilute , infainam blatul de lucru si intindem cu sucitorul lipii rotunde pe care le coacem in tigaia fara ulei, timp de un minut pe fiecare parte.
  • Luam apoi cate doua lipii, le incalzim usor, una o punem pe blatul de lucru ,iar pe cea ramasa in tigaie punem un strat de cascaval ras, felii de carne, ceapa rosie, 2-3 linguri de salsa, iar cascaval si cea de-a doua lipie.
  • Presam cu mana lipind intre ele ingredientele, invartim cu totul cand pe-o parte, cand pe cealalta . Lasam in total cam 2-3 minute avand grija sa nu ardem lipiile. Scoatem pe un fund de lemn si portionam.

Poze

Quesadilla cu pui si salsa picanta, poza 1Quesadilla cu pui si salsa picanta, poza 2


Comentarii:

maria, 11/06/2019

Interesant

(0) (0) Abuz
29/09/2013

F f f bun

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Quesadilla cu pui si avocado
Quesadilla cu pui si avocado
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Pui cu salsa de soia si miere
Pui cu salsa de soia si miere
2 porții
2h22m
Foarte ușor
2.5 / 5
Rețetă Quesadilla cu pui
Quesadilla cu pui
2 porții
35 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Quesadilla cu branza si sunca
Quesadilla cu branza si sunca
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Quesadilla
Quesadilla
2 porții
15 min
Foarte ușor
3.7 / 5

Rețete

Articole conexe

From „Salsa” with love!From „Salsa” with love!Retete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: